Monday, March 5 2012

κόμβος katsaros_m #1982

katsaros_m.jpg

katsaros_m_2.jpg

Ένα flash back σε άλλες εποχές, τότε που ο ενθουσιασμός ήταν στα ύψη.

Monday, May 16 2011

Κόμβος katsaros_m #1982

Ο κόμβος του Μίλτου έπαιξε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του OZOnet το οποίο σαν στόχο είχε και έχει την εξάπλωση του AWMN με κόμβους που βασίζονται σε ανοιχτό λογισμικό (τον πρώτο καιρό Voyage Linux και αργότερα μέχρι σήμερα OpenWrt).

Ο ενθουσιασμός και η θετική διάθεση που είχε ήταν κάτι που ξεχώριζε από χιλιόμετρα μακρυά στις συναντήσεις που γινόντουσαν τότε στο καφέ των Αμπελοκήπων με την ονομασία σκυλο-καφέ, μια και ο john70 που το ανέδειξε και καθιέρωσε συνήθιζε να βγάζει βόλτα τον συμπαθητικό σκύλο του με την ονομαζία fox.

Πολλές οι εξορμήσεις το 2005 σε διάφορες ταράτσες του λεκανοπεδίου. Τότε είχαμε καταλήξει σε λύση wrap/pcengines. Μηχανές που παίζουν άψογα και αδιάλειπτα μέχρι σήμερα προσφέροντας 40+Mbit σε κάθε ζεύξη.

Ο Μίλτος εκτός από ενθουσιώδης AWMNίτης, άνοιγε κάθε απόγευμα την τότε λέσχη στην Αμερικής, έδινε πάντα το παρόν σε συνελεύσεις και εργαστήρια κατασκευής feeder, αποδείχτηκε και δεινός ψήστης.

Υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα για τις παραπάνω δράσεις αλλά δεν θέλω να υπερφορτίσω τον αναγνώστη με επιπλέον υλικό.

Ο Μίλτος ζει και βασιλεύει, ο κόμβος του συνεχίζει να προσφέρει αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα ένα σημαντικό σταυροδρόμι χρήσιμων διαδρομών στην υπηρεσία του ανοιχτού και ελεύθερου δικτύου πολιτών.

Χμμ εντάξει δεν αντέχω, εδώ το αποτύπωμα της ανέγερσης του περίφημου πύργου του !!

Friday, October 9 2009

AWMN the good old days


AWMN @ Comdex 2005

Thursday, October 8 2009

Γιατί να γραφτεί κανείς στον Σύλλογο

Μια Ιστορική αναδρομή στα του AWMN.

Τα ταξίδια πίσω στο χρόνο είναι πάντα διδακτικά! Το ερώτημα παραμένει: ήταν καλύτερα τότε;

Posted: Tue Nov 18, 2003 10:28 pm Author: papashark

”Ύστερα από ένα brain storming που είχα με τον HarisK, είπαμε τα ακόλουθα :

  • Προσπάθειες βελτιώσεις νομοθεσίας
  • Νομική κάλυψη, ο παρών κανονισμός αναφέρει ότι επιτρέπετε η χρήση των 2.4 άνευ άδειας για “ιδία χρήση”, σαν ξεχωριστοί πολίτες προσφέρουμε υπηρεσίες ο ένας στον άλλο, κάτι που ακόμα και με μηδενικό κόστος, ίσως να είναι παράνομο (θα το αιτιολογήσω άλλη στιγμή αυτό, η άποψη δεν είναι δική μου είναι off the record από την ΕΕΤΤ), με το αν ανήκουμε όλοι όμως στον σύλλογο, γινόμαστε μία ενιαία νομική οντότητα, οπότε προσφέρουμε υπηρεσίες στον εαυτό μας, άρα φεύγουμε από το πρόβλημα. Παγίδα σε αυτό μπορεί να είναι οι διάφορες παράνομες πράξεις των μελών μας (πειρατικό software, εκπομπή πάνω από τα νόμιμα όρια)
  • Για να μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι για όλες τις δουλειές. ΠΧ, να βγει αμοιβή για να φτιαχτεί ένα πλήρες linux distribution, για να ασχολείται και να αναδιαμορφώνει το site (που τελικά ακόμα δεν έχουμε σοβαρό), για συντήρηση και administration κοινών κόμβων και άλλων τεχνικών συστημάτων (μπορεί ο Αχιλλέας σε κάποια στιγμή να κουραστεί, κάτι λογικότατο…)
  • Σεμινάρια. Να υπάρχει κόστος, για τα μέλη κάτι συμβολικό, πχ από 2 εώς 5 ευρώ, για τα μη μέλη κάτι και πάλι συμβολικό, από 15 έως 30 ευρώ. Να δίνετε και πιστοποιητικό συμμετοχής, να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και να υπάρχει πιο οργανωμένη ύλη, documentation, καθώς και να δίνουμε και βεβαίωση σε αυτόν που παρέδωσε το σεμινάριο ώστε να εμπλουτίζει το βιογραφικό του. Έχω σκεφτεί ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα το μήνα, ώστε να έχουμε 4-5 άτομα, και να έχουν 4-5 μήνες να προετοιμαστούν καλά, για να κάνουν ένα σε αυτούς τους 4-5 μήνες.
  • (αυτό είναι μόνο δικό μου) Να έχουμε ένα χώρο με θρανία/γραφεία και πίνακα για να κάνουμε τα σεμινάρια, συναντήσεις νέων και παλιών, workgroups, και διάφορα άλλα. Αυτό προϋποθέτει ενοίκιο, και έτσι έχω σκεφτεί να δώσουμε ένα ποσό στον αεραθλητικό σύλλογο που ανήκω ώστε να έχουμε δικαίωμα χρήσης 1-2 φορές την εβδομάδα (ή και παραπάνω, ο χώρος χρησιμοποιείτε ειδικά τον χειμώνα 1 φορά την εβδομάδα και τα ΣΚ, το πρωί βγάζουμε τους αετούς και το βράδυ τους ξαναβάζουμε), έχω σκεφτεί ένα ποσό γύρω στα 100 ευρώ και κάτω τον μήνα. Σχετικά με το θέμα αυτό θα γράψω και άλλα.”

Thursday, September 17 2009

Τα πρώτα βήματα του φόρουμ του AWMN

Ήταν κάπου στα μέσα του 2002, 9 χρόνια μετά το ξεκίνημα στης Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet και 4 χρόνια μετά την δημιουργία των Φίλων του Linux στην Ελλάδα. Κάποια ιδιαίτερα ανήσυχα πνεύματα για την εποχή οραματίστικαν μια κοινότητα που θα μπορούσε να αποτελέσει το ξεκίνημα ενός ελεύθερου και ανοιχτού ασύρματου δικτύου. Όλα τα καλά κάπως έτσι αρχίζουν, με μερικές τρελές ιδέες και άφθονο ενθουσιασμό, όπως το ταξίδι στα άστρα για παράδειγμα …

Τα περισσότερα παιδιά από εκείνες τις εποχές δεν είναι πλέον μαζί μας. Όλα τα πράγματα στον κόσμο που ζούμε έχουν ένα κύκλο ζωής και ότι δεν ανανεώνεται απλά πεθαίνει για να δώσει την θέση του σε κάτι άλλο. Αυτό τελικά πρέπει να είναι η λεγόμενη εξέλιξη …

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τις σκέψεις του dti εκείνη την εποχή, έχουν περάσει 7 χρόνια οπότε μπορούμε να την αποκαλούμε Ιστορική εποχή !

Θέματα στο site

Για μένα μία καλή λύση είναι κάτι αντίστοιχο του 
http://www.sydneywireless.com Δηλαδή, να υπάρχει 
κάπου συγκεντρωμένη όλη η πληροφόρηση για την 
πορεία του project, να υπάρχουν όλες οι ειδήσεις για 
τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του wi-fi, να 
υπάρχει σύνδεση με το forum, on-line chat, να υπάρχει 
δυνατότητα uploading με φωτογραφίες από δοκιμές 
hardware, ιδιοκατασκευές, χάρτες με τα nodes, 
σύνδεση με τη database των nodes και το υλικό που 
αυτοί χρησιμοποιούν κλπ.κλπ.

Οι ιδέες δεν λείπουν, know how υπάρχει σε πολύ 
μεγάλο βαθμό, η συνεργασία όλων μας απαιτείται και 
θα προχωρήσουμε !

Περισσότερα εδώ

- page 1 of 2