Επεξεργασία feeder στην υγρασία

Επεξεργασία feeder στην υγρασία

Δείτε κάποιες photo που μπορεί να φανούν χρήσιμες στα καιρικά φαινόμενα.

  1. Το πλαστικό καπάκι μπροστά στο feeder σιλικονάρετε.
  2. Στο πίσω κάτω μέρος έκανα μια μικρή τρύπα 4,00 m για την απότομη διαφορά θερμοκρασίας, αλλά και στην περίπτωση υγρασίας.
  3. Με το που βίδωσα τον κονέκτορα της καθόδου, τοποθέτησα λαστιχοταινία, και τοποθέτησα την κάθοδο σε σωλήνα σπιράλ Κουβίδη1,6 cm. Στο τέλος έβαλα extra μονωτική ταινία τυλίγοντας τον κονέκτορα μαζί με την σωλήνα Κουβίδη.
  4. Επειδή η σωλήνα Κουβιδης καταλήγει μέχρι τον κονέκτορα του router μονοκόμματη, την ώρα που κάνει την κούρμπα προς τα επάνω να βιδώσει στο router, επάνω στην κούρμπα της σωλήνας κάνω μία τρυπίτσα 5mm για τυχόν υγρασίες που θα εμφανιστούν στο μέλλον μέσα στου Κουβιδη την σωλήνα.

Επίσης παραθέτω photos με την σωστή τοποθέτηση του feeder, επάνω στο δαχτυλίδι του μπράτσου του πιάτου.

Περισσότερα εδώ

Στους φίλους που χρησιμοποιούν καπάκια feeder (μελισσοκομική-αττική) , μια προσωπική πατέντα που θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε υγρασίες και πραγματικά καιρικά φαινόμενα εις μακράν, είναι τα εξής:

Α: Πετάμε το σκασμένο παλιό καπάκι. B : Πριν τοποθετήσουμε το νέο καπάκι, εχουμε προμηθευτεί ειδική μπογιά .. ακριλικό μονωτικό για εξωτερικούς χώρους, που το χαρακτηριστικό της όταν στεγνώνει είναι σαν τσίχλα. Γ : Περνάμε το καπάκι στην εξωτερική του επιφάνεια (το πάνω μέρος που εκτίθεται στον ήλιο), ένα χέρι με την συγκεκριμένη μπογιά την οποία δεν την αραιώνουμε με νερό (την αφήνουμε σφιχτή). Τα καπάκια τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Δ : Το ιδιο το ακολουθούμε επι 2-3 μέρες ώστε το υλικό της μπογιάς να έχει κάνει τουλάχιστον 4 στρώματα με διαφορά μίας ημέρας το κάθε ένα. Ε : Πριν τοποθετήσουμε το νέο βαμμένο καπάκι, ανοίγουμε μία τρύπα στο κάτω μέρος του feeder διαμέτρου 4,5 mm (κάτω από το μονόπολο) Αυτό έχει θετικό αποτέλεσμα στις διαφορές θερμοκρασίας, καθώς δεν επηρεάζεται με φουσκώματα το καπάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν ισχύει σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα πιάτα ανάποδα. Ζ : Τοποθετούμε το νέο καπάκι πλέον βαμμένο, πάνω στο feeder. Η : Τέλος, του ρίχνουμε ένα πέμπτο χέρι από την εδική μπογιά στο καπάκι, φροντίζοντας να καλύψουμε και την κάτω μεριά που καλύπτει το πλαστικό με το feeder, ώστε να μην μας φύγει με αέρα η άλλα φαινόμενα.

Τα άνω τα έχω δοκιμάσει σε πάνω από 25 κόμβους το τελευταίο 6άμηνο, δεν επηρέασαν το σήμα, δεν έφεραν αρνητικά αποτελέσματα .

Οποιαδήποτε συμβουλή η πρόταση σας θα είναι ευπρόσδεκτη.

Φιλικά Κώστας.