Μια αμφιλεγόμενη εταιρία με πρωτοποριακά προϊόντα

Ένα μεγάλο ερωτηματικό επικρατεί ακόμη στο πως θα εξελιχθεί η Ubiquiti. Για πολύ καιρό ήταν γνωστή για τις wifi κάρτες που κατασκεύαζε που ήταν πολύ καλής ποιότητας και αρκετά ακριβές. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε με μια νέα σειρά καινοτομικών συσκευών που στοχεύουν σε Ασύρματους ISPs αλλά και κοινότητες που ασχολούνται με ανοιχτά, ελεύθερα ασύρματα δίκτυα. Επιπλέον, πέρα από το καινοτομικό στοιχείο που έχει όλη αυτή η νέα σειρά προϊόντων, οι τιμές τους καταφέρνουν να είναι ιδιαίτερα χαμηλές και προσιτές.

Το τελευταίο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν το άνοιγμα που έκανε η συγκεκριμένη εταιρία από τις αρχές του 2009 προς το ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό, που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει πραγματικό αντίκρυσμα αφού η Ubiquiti δεν έχει συνεισφέρει ούτε μια γραμμή νέου κώδικα προς την κοινότητα. Επιπλέον η ποιότητα των νέων προϊόντων της σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η ιδανική αφού έχουν παρατηρηθεί κάποιες αστοχίες και το συγκεκριμένο πρόβλημα μεγεθύνεται με την απουσία τμήματος υποστήριξης τελικών πελατών από την εταιρία.

Όλα αυτά συντελούν στο να παραμένει ένα μεγάλο σύννεφο απορίας για το ποιο θα είναι το μέλλον της συγκεκριμένης εταιρίας. Σίγουρα η ευχή όλων μας είναι να καρποφορήσει η συγκεκριμένη προσπάθεια, αλλά αυτό θα γίνει με σύνεση, επιμονή και ξεκάθαρους στόχους και όχι από την λαιμαργία κάποιων επενδυτών να πολλαπλασιάσουν γρήγορα και αβασάνιστα τα κεφάλαιά τους.

Βλέπουμε …