Γιατί να γραφτεί κανείς στον Σύλλογο

Μια Ιστορική αναδρομή στα του AWMN.

Τα ταξίδια πίσω στο χρόνο είναι πάντα διδακτικά! Το ερώτημα παραμένει: ήταν καλύτερα τότε;

Posted: Tue Nov 18, 2003 10:28 pm Author: papashark

”Ύστερα από ένα brain storming που είχα με τον HarisK, είπαμε τα ακόλουθα :

  • Προσπάθειες βελτιώσεις νομοθεσίας
  • Νομική κάλυψη, ο παρών κανονισμός αναφέρει ότι επιτρέπετε η χρήση των 2.4 άνευ άδειας για “ιδία χρήση”, σαν ξεχωριστοί πολίτες προσφέρουμε υπηρεσίες ο ένας στον άλλο, κάτι που ακόμα και με μηδενικό κόστος, ίσως να είναι παράνομο (θα το αιτιολογήσω άλλη στιγμή αυτό, η άποψη δεν είναι δική μου είναι off the record από την ΕΕΤΤ), με το αν ανήκουμε όλοι όμως στον σύλλογο, γινόμαστε μία ενιαία νομική οντότητα, οπότε προσφέρουμε υπηρεσίες στον εαυτό μας, άρα φεύγουμε από το πρόβλημα. Παγίδα σε αυτό μπορεί να είναι οι διάφορες παράνομες πράξεις των μελών μας (πειρατικό software, εκπομπή πάνω από τα νόμιμα όρια)
  • Για να μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι για όλες τις δουλειές. ΠΧ, να βγει αμοιβή για να φτιαχτεί ένα πλήρες linux distribution, για να ασχολείται και να αναδιαμορφώνει το site (που τελικά ακόμα δεν έχουμε σοβαρό), για συντήρηση και administration κοινών κόμβων και άλλων τεχνικών συστημάτων (μπορεί ο Αχιλλέας σε κάποια στιγμή να κουραστεί, κάτι λογικότατο…)
  • Σεμινάρια. Να υπάρχει κόστος, για τα μέλη κάτι συμβολικό, πχ από 2 εώς 5 ευρώ, για τα μη μέλη κάτι και πάλι συμβολικό, από 15 έως 30 ευρώ. Να δίνετε και πιστοποιητικό συμμετοχής, να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και να υπάρχει πιο οργανωμένη ύλη, documentation, καθώς και να δίνουμε και βεβαίωση σε αυτόν που παρέδωσε το σεμινάριο ώστε να εμπλουτίζει το βιογραφικό του. Έχω σκεφτεί ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα το μήνα, ώστε να έχουμε 4-5 άτομα, και να έχουν 4-5 μήνες να προετοιμαστούν καλά, για να κάνουν ένα σε αυτούς τους 4-5 μήνες.
  • (αυτό είναι μόνο δικό μου) Να έχουμε ένα χώρο με θρανία/γραφεία και πίνακα για να κάνουμε τα σεμινάρια, συναντήσεις νέων και παλιών, workgroups, και διάφορα άλλα. Αυτό προϋποθέτει ενοίκιο, και έτσι έχω σκεφτεί να δώσουμε ένα ποσό στον αεραθλητικό σύλλογο που ανήκω ώστε να έχουμε δικαίωμα χρήσης 1-2 φορές την εβδομάδα (ή και παραπάνω, ο χώρος χρησιμοποιείτε ειδικά τον χειμώνα 1 φορά την εβδομάδα και τα ΣΚ, το πρωί βγάζουμε τους αετούς και το βράδυ τους ξαναβάζουμε), έχω σκεφτεί ένα ποσό γύρω στα 100 ευρώ και κάτω τον μήνα. Σχετικά με το θέμα αυτό θα γράψω και άλλα.”