Θέλω vs Προσφέρω

Σήμερα έχει μια εξαιρετική μέρα. Έχει ρίξει άφθονες βροχές και αρχίζει σιγά σιγά να έρχεται ο χειμώνας. Λίγο πριν γίνει αυτό, οι λαμπρές ηλιόλουστες μέρες κάνουν αισθητή την παρουσία τους για μια ακόμη φορά στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στο φόρουμ του awmn επικρατεί ένα κλίμα τύπου: γιατί βρε παιδιά … ποιος φταίει για τα κακώς κείμενα και τα συναφή.

Τις πρώτες μέρες που πλησίασα την κοινότητα του AWMN, καλοκαίρι του 2004, ο στόχος μου και η διάθεσή μου ήταν: τι έχω να προσφέρω, συνεισφέρω, ώστε να την βοηθήσω και κάνω ακόμη πιο χρήσιμη. Φυσικά το πιο σημαντικό στοιχείο στις κοινότητες είναι ο άνθρωπος, και μέσα από αυτή την κοινότητα διψούσα να βρω ανθρώπους που να μοιράζονται παρόμοια και συγγενικά στοιχεία με αυτά της προσφοράς, συνεισφοράς, δημιουργικότητας, ενθουσιασμού κλπ.

Πρέπει να επιβεβαιώσω, μετά από 5+ χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης δράσης στο χώρο αυτό, ότι υπάρχουν τέτοια στοιχεία και μάλιστα σε αφθονία. Το πρόβλημα όμως είναι η διάθεση, συνέπεια και αφοσίωση στο αντικείμενο. Εκεί υπάρχει θέμα. Πολλοί οι ικανοί και χρήσιμοι, αλλά περαστικοί και πολλές φορές αδιάφοροι. Και φυσικά η πονεμένη ιστορία με το μεγάλο κομμάτι αυτών που απλά θέλουν μόνο να παίρνουν και αφαιμάσσουν χωρίς μέτρο και καμία διάθεση ή κουλτούρα συνεισφοράς και συντήρησης του χώρου από τον οποίο απολαμβάνουν όλα αυτά τα καλά !!

Και μετά από αυτή την περίεργη εισαγωγή, να συνοψίσω τα χρήσιμα στοιχεία του ανοιχτού και ελεύθερου δικτύου όπως προσωπικά τα αντιλαμβάνομαι:

  • Secure VPNs τα οποία μπορούν να συνδέουν σε υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που προσφέρει η σημερινή aDSL αγορά με το σπίτι, γραφείο, εξοχικό κλπ.
  • Αναδρομολόγηση του δικτύου σε περίπτωση που κάποια διαδρομή αστοχήσει (για κόμβους με > 2-3 BackBone λινκ)
  • Δυνατότητα άμεσης εγκατάστασης στο δίκτυο, έχει πυκνώσει αρκετά και πλέον καλύπτει τα πάντα.
  • Όσο μεγαλώνει το δίκτυο γίνεται πιο γρήγορο και πιο εύκολο στο να μπει κανείς σε αυτό.
  • Η κοινότητα που συνεργάζεται και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν.

Μπες και εσύ τώρα στο ανοιχτό και ελεύθερο ασύρματο δίκτυο, μπορείς! Όχι για να πάρεις, αλλά για να προσφέρεις, και έτσι όλοι βγαίνουν κερδισμένοι από αυτό το εξαιρετικό αγαθό !!

Comments

1. On Monday, December 7 2009, 18:26 by john70

Αλέξανδρε τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ?

Ξέχασες τα επιδοτούμενα λουκάνικα , τον Δημόκριτο , τον "Τελώνη" , το μνημόνιο , τις SATO ?

Μπορείς να εκδόσεις το L' art de paparology και το 2010 , μην βιάζεσαι !

Καλά Χριστούγεννα και κυρίως .... καλά μυαλά , θα σου χρειαστούν !

2. On Monday, December 7 2009, 19:27 by acoul

Τα επιδοτούμενα john70 είναι καλοδεχούμενα όταν 1) υπάρχει διαφάνεια, 2) αξιοκρατία και 3) κερδίζει το δίκτυο και η κοινότητα από αυτά και όχι μόνο η τσέπη μας.

Από την πρώτη ημέρα που σε ξέρω ροκανίζεις ασταμάτητα και ανελλιπώς τις όποιες πιθανές σχέσεις ΕΜΠ, ΕΕΧΙ, Δημόκριτου, ΤΕΙ Πειραιά κλπ. με τον σύλλογο του AWMN και κατ' επέκταση την κοινότητα. Πως βοηθάς και προστάτευες το δίκτυο με αυτή την επιβλαβή στάση;

Ευτυχώς για την κοινότητα, το ροκάνισμα σου έπιασε τόπο μόνο σε λίγους περαστικούς του συλλόγου, που ποτέ δεν .μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν σε βάθος αποκτώντας προσωπική άποψη και εκτίμηση των πραγμάτων και των καταστάσεων. Για το λόγο αυτό εξάλλου συρρικνώθηκε η προσπάθεια και πλέον δεν γεμίζει ταξί.

Αρκετά όμως με τα λόγια και το ροκάνισμα. Είναι ώρα να μιλήσουν οι πράξεις και τα έργα του κάθε ενός.