Λίγες μέρες καθυστέρηση ...

Λίγο καθυστερημένα ο φίλος romias συνειδητοποίησε ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι και όχι κοινότητα. Αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει ή αρνείται να δεχτεί, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που ασχολείται με τα κοινά το κάνει όπως όταν κατεβαίνει στο μοναστηράκι για χάζι μπας και χτυπήσει καμιά ευκαιρία - ξεπέτα. Στα 5+ χρόνια που απεγνωσμένα καθημερινά αναζητώ αυθεντικούς οραματιστές και εραστές της τέχνης, δεν έχει υπάρξει κανένα μα κανένα αποτέλεσμα, κάποια πυροτεχνήματα μόνο που δεν αντέχουν στο πέρας του χρόνου. Μόνο ο κακορίζικος παπασάρκ αντέχει στο χρόνο, και όσο φάουλ είναι τον περισσότερο καιρό, τόσο σε κάποιες αναλαμπές τα λέει σωστά, οπότε χρήσιμος και αυτός και ας μη βγάζει λινκ για λογαριασμό του AWMN τα τελευταία 5+ χρόνια !

Αναμφισβήτητα ο χώρος προσφέρει ενδιαφέρον, συγκινήσεις, ψυχαγωγία και σπανιότερα χρόνο με το χρόνο γνώση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που διαφημίζεται και προβάλλεται προς τα έξω από συγκεκριμένους που κυκλοφορούν με την ετικέτα του AWMN παράγοντα και εκπροσώπου χωρίς όμως τις αντίστοιχες ώρες πτήσεων σε κοινωνική προσφορά, ταράτσες, κόμβους, υπηρεσίες κλπ.

Προσωπικά πιστεύω πως οι όποιες αποφάσεις, για την ακρίβεια συστάσεις, όπως τα RFCs μια και το δίκτυο είναι ανοικτό και ελεύθερο για όλους και κανείς δεν μπορεί να επιβάλει ή απαγορεύσει κάτι, θα έπρεπε να λαμβάνονται από όσους έχουν συνεισφέρει ενεργά στον χώρο και την κοινότητα, πέρα από την μικρή ή λιγότερο μικρή κατασκευή στην ταράτσα τους. Έτσι είναι, αφού η συμμετοχή μας στην κοινότητα και στο χώρο του AWMN δεν σταματάει στην ταράτσα ΜΑΣ αλλά ξεκινάει από εκεί και συνεχίζει σε άλλες ταράτσες, εκδηλώσεις, συνεισφορά κλπ.

Έρχεται ο χρόνος που δικαιώνεται ο άλλος κακορίζικος και αγοραφοβικός MAUVE που μίλαγε για φθηνιάρηδες και ανέραστους χρήστες, όσους δηλαδή θέλουν να κάνουν αβασάνιστα την δουλειά τους χωρίς να δίνουν δεκάρα για τον όλο χώρο και σκηνικό του AWMN.

Όσο για τις εταιρίες και την εμπορική χρήση - εκμετάλλευση του ελεύθερου και ανοιχτού φάσματος, πέρα από το δικό μας φλογώδες μπλα μπλα για να περνά η ώρα στο φόρουμ, υπάρχει και η σχετική νομοθεσία που ευτυχώς πλέον συμμορφώνεται και εναρμονίζεται πλήρως με το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Οι συγκεκριμένες λοιπόν συχνότητες δεν δύναται σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για εμπορική εκμετάλλευση. Δυστυχώς η φίλη μας η ΕΕΤΤ κάνει όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτά που πρέπει, αλλά άμα την ζαλίσουμε αρκετά ίσως να ξυπνήσει και βγάλει επιτέλους μέρος των χρημάτων που αβρά σπαταλά εδώ και τόσα χρόνια δικαιολογώντας επιτέλους την ύπαρξή της και ας ξεκινήσει από τον κόμβο ozonet, κερνάμε και καφέ !!!

το κακορίζικος με το συμπάθιο, ακουγόταν συχνά σε οικογενειακούς καυγάδες, και όσο και αν με πικραίνει το λεωφορείο του AWMN, το νοιώθω ακόμη σαν οικογένεια !!

Είναι πολλά ακόμη, αλλά θεωρώ πως το παραπάνω αποτύπωμα είναι αρκετό για αυτούς τους λίγους που μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν και προβληματιστούν την σήμερον ημέρα πέραν του μαμ κάκα και νάνι !!

Comments

1. On Saturday, December 19 2009, 16:51 by romias

Δεν άργησα να καταλάβω.
Άργησα να αντιδράσω.Από την πρώτη κιόλας δημοσίευση μου,3 χρόνια πριν στο φόρουμ του αμδα και την επίπληξη που δέχτηκα για την ορθογραφία μου κατάλαβα με τι ανθρώπους και τι μυαλά είχα να κάνω.
Η δίψα μου όμως για μάθηση και ενασχόληση με τα δίκτυα με ώθησαν να μην δίνω σημασία.
Δεν άργησα να καταλάβω ότι 4-5 άτομα διψασμένα για εξουσία και με ταλέντο στην δολοπλοκία και την συνωμοσία,τα ίδια πάντα,νομίζουν ότι με την συνδρομή τους στο στο σύλλογο αγοράζουν ένα κομμάτι του δικτύου και συμπεριφέρονται σαν να είναι τσιφλίκι τους.
Αυτοί οι Μακιαβέληδες κινούν τα νήματα της συμπεριφοράς του συλλόγου είτε χθόνια είτε υποχθόνια και έχουν την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι βυζαίνουν δάχτυλο.Με αποτέλεσμα να έχει στρέψει το πρόσωπό της η κοινότητα στον σύλλογο από σιχαμάρα.
Γελιούνται όμως τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι ακόμα και τα τσιράκια τους.

Και έφτασε ο κόμπος στο χτένι,πέσαν οι μάσκες.
Καταστρατήγησαν κανόνες θεσμούς ανοιχτά και απροκάλυπτα.Έδειξαν αδιαφορία στην βούληση της κοινότητας προτάσσοντας φτηνές δικαιολογίες.
Και το έκανα αφού γνωρίζουν ότι η οποία αντίδραση θα μείνει στα λόγια και θα ξεφουσκώσει.

Δεν θα τους περάσει όμως αυτή την φορά δεν θα τους περάσει.....

2. On Saturday, December 19 2009, 21:28 by acoul

Προσωπικά δεν με χαλάνε οι λίγοι που κάνουν κάποια φάουλ πράγματα. Αυτοί οι φάουλ στηρίζονται στην αδιαφορία και νοοτροπία των πολλών που πραγματικά αν δεν υπήρχε πάτος μια ζωή θα βρισκόντουσαν σε συνεχή πτώση. Αυτό με χαλάει, οι πολλοί που ανήκουν στο λεωφορείο του δε βαριέσαι αδερφέ και έτσι στηρίζουν και συντηρούν όλα τα κακώς κείμενα !!

Πόσο χαμηλά όμως; Την άποψη αυτή έδωσα 5+ χρόνια περιθώριο πριν την σχηματίσω, αλλά πλέον με ασφάλεια και επαληθευμένα μοιράζομαι την συγκεκριμένη εμπειρία ότι η ποσότητα ουδεμία σχέση έχει με την ποιότητα.

Ok, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχουν πολλοί που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αστέρια, αλλά δεν είναι όμως πως να το κάνουμε !!

Για να ανέβουμε λιγάκι όμως, παραθέτω το χαριτολόγημα που μου είχε αναφέρει σχετικά ο εκλεκτός ggeorgan: "η ποσότητα έχει μια ποιότητα όλη δική της !!

Περαστικά μας και καλή ανάρρωση !!

3. On Monday, December 21 2009, 13:19 by nikpangr

και εγω είμαι εδω,αλλα λογοκρινομαι γι αυτο δεν ποσταρω...παρακολουθώ όμως με ενδιαφέρον...ενα να ξέρεις αλεξ.Είμαι εδω....και θα είμαι...