2.4GHz tests

omni-tests.jpg

Η νέα χρονιά ξεκίνησε καλά. Ο καιρός ηλιόλουστος με γαλάζιο ουρανό και ευχάριστος. Ότι χρειάζεται για τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν. Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Ξεκινάμε με δοκιμές σε wifi κάρτες. Οι δοκιμές έγιναν σε ένα RB133 με φρέσκο openwrt (linux-2.6.32) και μια omni TP-Link 12dbi.

9cards.png

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δοκιμή, που η ζεύξη είχε γίνει με κόμβο χωρίς οπτική επαφή, από ανάκλαση, η Ubiquiti XR2 δεν τα πήγε και τόσο καλά. Ίσως να έχει να κάνει με τον open source driver και το ότι οι μετρήσεις έγιναν σε επίπεδο association και όχι σε λινκ με κίνηση (traffic). Στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις σε λινκ με κίνηση.

clos.png

sclos.png

Στα δύο παραπάνω test η Ubiquiti XR2 κερδίζει μέρος από το χαμένο έδαφος αλλά σαφώς υπολείπεται της θρυλικής Senao SL-2511MP+ !!

Ακολουθούν δοκιμές σε διαφορετικού τύπου omni κεραίες. Οι δοκιμές έγιναν με Ubiquiti Bullet-2 και Senao SL-2511MP+ σε φρέσκο openwrt (linux-2.6.32).

omni.png

Στην συνέχεια δοκιμάστηκαν διαφορετικά είδη pigtail που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι δοκιμές έγιναν σε RB133 με Senao SL-2511MP+ και φρέσκο openwrt (linux-2.6.32)

rf.png

Το party των δοκιμών έκλεισε με μετρήσεις σε διαφορετικού τύπου και μήκους RF καλώδια με την χρήση του Bullet-2.

rf.png