Internet, Άγγελος ή Τέρας

7400angedechu.jpg

Από όλες τις Ελληνικές Ασύρματες κοινότητες που παρακολουθώ μέσω του Ασύρματου Πλανήτη, η πιο ενεργή και δραστήρια κοινότητα είναι αυτή της Ημαθίας με καθημερινή δραστηριότητα εδώ και καιρό στο φόρουμ τους.

Σήμερα είχε μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση με θέμα: Internet: πολυτέλεια ή ανάγκη. Αλλάζω λίγο το θέμα και το μεταφέρω εδώ.

Το ζήτημα είναι ότι όλοι μιλάμε για το Internet αλλά αμφιβάλω ότι πραγματικά αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς είναι. Οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουμε σαν ένα απρόσωπο κήπο όπου μπορούμε να απολαύσουμε ελεύθερα τους καρπούς και τα φρούτα που προσφέρει.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι το Internet στην ουσία είμαστε εμείς οι ίδιοι που το αποτελούμε και απαρτίζουμε, και κάποιοι επιτήδειοι που κάνουν business μέσα από αυτό.

Το Internet είμαστε εμείς οι άνθρωποι, και όσο οι σύγχρονες κοινωνίες με την "εξέλιξη" και τον "πολιτισμό" που αναπτύσσουν θα αποξενώνονται όλο και περισσότερο, τόσο θα το έχουμε όλο και πιο πολύ ανάγκη. Το Internet προσφέρει ένα παράθυρο σε άλλους κόσμους και πραγματικότητες. Αληθινοί ή εικονικοί κόσμοι, δεν διαφέρουν και πολύ από τους κόσμους που εμείς οι ίδιοι πλάθουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Ο άνθρωπος είχε πάντα ανάγκη από παραμύθια και φανταστικά ταξίδια και για το λόγο αυτό "προοδεύει". Το στοίχημα είναι αν θα νικήσει τον αγώνα αυτό η ποιότητα και το περιεχόμενο ή τα φτηνά και αβασάνιστα σκουπίδια.

Η απάντηση στο σημερινό ερώτημα: είναι και τα δύο και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα γοητευτικό και μαγευτικό.