ΣΥΝΤΑΓΜΑ - Real Democracy

μετά από παρακινήσεις του romia ο πρώτος που καταφθάνει στην πλατεία Συντάγματος είναι ο acinonyx ο οποίος καταφέρνει να παραδώσει ένα bullet2/openwrt σαν client στον awmn-57 με NAT και pptp σε πλήρη και καλή λειτουργία.

όλα λειτουργούν άψογα μέχρι που καταφτάνει το μπρίκι το οποίο απαιτεί κάποιες αλλαγές στην τοπολογία προκειμένου να τερματίσει και διαχειριστεί τα vpn tunnels.

έτσι το bullet2/openwrt παραδίδει το pptp στο μπρίκι αλλά συνεχίζει να βγάζει όλο το δίκτυο προς το awmn και από εκεί μέσω των tunnels στο Internet.

Χτες γυρίσαμε μια grid από τον awmn-57 προς το Σύνταγμα, και απέναντί της μπήκε ένα επιπλέον panel με wrap/openwrt και μια omni 9dbi.

Σε λιγότερο από δυο ώρες στήθηκε κανονικός κόμβος Ax (ενδεικτικά να πούμε ότι σε άλλους παίρνει χρόνια). Έτσι το Σύνταγμα έχει δυο εξόδους προς το awmn:

  • σαν client στον awmn-57
  • σαν backbone κόμβος στον awmn-57.

Δυστυχώς τόσα χρόνια δεν βρέθηκε κάποιος ενδιαφερόμενος στην περιοχή να γίνει κόμβος κορμού προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα την ιδέα του ανοιχτού και ελεύθερου ασυρματικού δικτύου.

Ο κόμβος στο WiND καταχωρήθηκε σαν real-democracy και παρέχει full BGP, awmn freespot και transparent proxy στην πόρτα 80/http.

Υπάρχει ένα θέμα με το https αλλά ο acinonyx βρισκόταν σε άλλες διαστάσεις να πολεμάει τους κακούς και έτσι δεν είχα αρκετή ανάδραση για να βρω κάποια λύση. Επειδή είναι ανοιχτό freespot η λύση full access μέσω vpn είναι μη προτεινόμενη.

Όλα τα παραπάνω, στο πλαίσιο του proof of concept, ότι μπορούν να γίνουν όλα, ωραία, καλά και σωστά με ανοιχτές πλατφόρμες, πρότυπα και προπάντων ανοιχτό μυαλό.

Πέρα από το openwrt, εύσημα και σε dnsmasq/tinyproxy που είναι δυο μικρές αλλά θαυματουργές εφαρμογές.

Comments

1. On Sunday, June 5 2011, 13:44 by senius

Ένα τεράστιο μπράβο στους εμπλεκόμενους ... και όχι μόνο.

2. On Monday, June 6 2011, 08:55 by romias

Τα εύσημα στο awmn.