Ημερολόγιο Ταράτσας

Entries feed

Tuesday, April 15 2014

και κάτι ευχάριστο

Χτες Δευτέρα έγινε επίσκεψη στον κόμβο metalab όπου και έγιναν εργασίες συντήρησης.

Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε σε έναν από τους τρεις δρομολογητές το καλώδιο utp/ethernet το οποίο είχε παραδώσει το πνεύμα μετά από 4+ χρόνια έκθεσης στον ήλιο.

Επιπλέον αποκαταστάθηκε η αστοχία σε ένα από τα τρία επίτονα στήριξης του μεγάλου ιστού. Αυτές οι αστοχίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες μια και ισχυρές ριπές ανέμου μπορούν εύκολα να τσακίσουν τον ιστό.

Οι παραπάνω εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε δυο ώρες και η επίσκεψη έκλεισε με εξαίσια χρώματα από ένα εξαίρετο ηλιοβασίλεμα να ανταμείβει την όλη προσπάθεια.

Monday, August 6 2012

Ανάβαση στο βουνό

bike-dait-antennas.jpg Χθες παρά τους 40 βαθμούς πραγματοποιήθηκε ανάβαση στον Υμηττό. Στην μνήμη του Vigor. Το βουνό ήταν πολύ ήσυχο, η πόλη από κάτω έδειχνε σαν ναρκωμένη. Ένα ευχάριστο αεράκι στην κορυφή δρόσιζε το ιδρωμένο αναβάτη.

Το καλό με την ανάβαση στο βουνό, είναι ότι στην επιστροφή δεν χρειάζεται καθόλου πετάλι !! Φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι εδώ και εδώ.

Saturday, March 10 2012

MetaLab

Μετά από μια γρήγορη ταρατσάδα στο metalab ο κόμβος είναι ξανά πάνω. Δηλαδή δεν είχε πέσει ποτέ, δούλευε με τον έναν από τους τέσσερις routers. Απλά τώρα παίζει και το θρυλικό access point !!

Τελικά η τέχνη δεν ξεχνιέται. Καλός ο ενθουσιώδης νέοπας, αλλά και ο παλιός ο μάστορας που ξέρει που και πως να βάλει το κατσαβίδι τι να λέμε τώρα !!

Σειρά στο πρόγραμμα έχει η bella με katsaros_m.

Tuesday, June 21 2011

Ταρατσάδες στην σειρά ...

Χτες είχε ταρατσάδα στον κόμβο OZOnet προκειμένου να αναβαθμιστούν δυο routers σε OpenWRT-3.0.

Σήμερα έγινε εξόρμηση στον κόμβο Ipa. Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που υπήρχε και αναβαθμίστηκε ο κόμβος σε OpenWRT-3.0

Επιπλέον, πριν από λίγο ετοιμάστηκε το ειδικά διαμορφωμένο κουτί που θα στεγάσει το RouterStation pro με OpenWRT 3.0 για την επερχόμενη αναβάθμιση στον κόμβο DAT κάπου στις επόμενες μέρες.

Wednesday, March 9 2011

Η Ιθάκη σου έδωσε το όμορφο ταξίδι

amazing-view-1.jpg panel-omni-final-2.jpg και οι ταρατσάδες τα όμορφα ηλιοβασιλέματα. Η συγκεκριμένη εξόρμηση ήταν στον κόμβο x-ray2 στο Μετς τον περασμένο Οκτώβριο. Όλα τα χρώματα του ταξιδιού εδώ.

- page 1 of 9