Καιρός

Entries feed

Thursday, December 3 2009

Βροχούλες

Και μετά από 14+ μέρες καλοκαιρινού καιρού και άφθονης ηλιοφάνειας, στέγνωσαν καλά καλά και τα πιο υγρά feeder, ξεκίνησαν από τον καινούργιο μήνα οι έντονες και ολοήμερες βροχοπτώσεις. Όσοι φρόντισαν να έχουν γυρίσει τα πιάτα τους ανάποδα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Όσοι δεν πρόλαβαν να τα γυρίσουν ανάποδα αλλά φρόντισαν να αλλάξουν τάπες στα feeder τους μπορούν να μείνουν ήσυχοι μέχρι το καλοκαίρι όπου με την ησυχία τους μπορούν να γυρίσουν τα πιάτα τους ανάποδα. Όσοι δεν έκαναν ούτε αυτό, αλλά έσπευσαν να βάλουν κάποια σακούλα στο feeder, να ξέρουν ότι με τον αέρα και τις βροχές είναι θέμα τύχης αν και πότε θα τους επισκεφτεί η υγρασία.

Τέλος όσοι απλά δεν φρόντισαν να κάνουν τίποτε από τα παραπάνω, πέρα από την υγρασία και την οξείδωση στο feeder είναι σχεδόν βέβαιο ότι η υγρασία θα εισχωρήσει και στο καλώδιο κεραίας και μετά θα θέλει και αυτό αλλαγή. Όπως πολύ ωραία και σωστά το έθεσε ο ποιητής: ας φρόντιζαν !!

Monday, October 19 2009

Χαλάζι στον Υμηττό

Χοντρό χαλάζι έριξε στον Υμηττό την περασμένη Παρασκευή. Τα gibertini στον κόμβο dait άντεξαν, αν και αυτό που κοιτάει προς OZOnet είναι σαν σουρωτήρι χωρίς τρύπες. Ευτυχώς το σήμα δεν έχει επηρεαστεί σχεδόν καθόλου και ευτυχώς που το κόστος των gibertini είναι σχετικά μικρό. Λιγότερα σημάδια έχουν τα πιάτα που κοιτούν προς djbill & mouxou. Τα υπόλοιπα την γλύτωσαν.

Saturday, September 12 2009

Άνοιξαν οι Ουρανοί

Ασταμάτητη βροχή. Όση βροχή δεν έριξε όλο το καλοκαίρι θα την ρίξει από ότι φαίνεται αυτές τις μέρες. Μετά τις διακοπές, αναρωτιέται κανείς πόσα feeder θα πάρουν νερά και πως θα καταφέρει το δίκτυο με τις εναλλακτικές διαδρομές να λειτουργήσει αδιάλειπτα παρά τα προβλήματα που πιθανά θα προκύψουν.

Οι κεραίες που δεν θα έχουν πρόβλημα φυσικά είναι οι grid και όσα πιάτα είναι γυρισμένα ανάποδα. Το logo πάνω δεξιά απεικονίζει ένα τέτοιο θωρακισμένο από τις βροχές κεραιοσύστημα.