Friday, July 18 2014

OpenHouse @ OZOnet

Σήμερα Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 ώρα 20:00 ο κόμβος OZOnet ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στην βεράντα απέναντι από τους στύλους Ολυμπίου Διός, τον Υμηττό και τον λόφο του μετς προκειμένου να βρεθούμε από κοντά και συζητήσουμε για τα του δικτύου μέσα σε όλα τα άλλα, στην ατζέντα συζήτησης είναι και η δυνατότητα σύνδεσης του εγχειρήματος Σπιθάρι - Μαραθώνα

Σχετική δημοσίευση και στο openwrt.gr

Ευπρόσδεκτοι άπαντες.

Wednesday, June 26 2013

OpenHouse HowTo

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από ανήσυχα πνεύματα που συνδυάζουν την όρεξη για δημιουργία..

Για αυτά τα άτομα δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από κοινωνικά εγχειρήματα και δράσεις..

Ένα από αυτά τα εγχειρήματα είναι και τα Ανοιχτά Ελεύθερα Ασύρματα Μητροπολιτικά Δίκτυα όπως το AWMN, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο αν όχι το μεγαλύτερο.

Το πρόβλημα είναι ότι στην πορεία αυτά τα εγχειρήματα μαζεύουν κάθε καρυδιάς καρύδι και με την πάροδο του χρόνου κατακλύζονται και καταλύονται από άτομα που απλά θέλουν να πάρουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή αίσθηση προσφοράς συνεισφοράς προκειμένου τα εγχειρήματα αυτά να παραμένουν χρήσιμα και ωφέλιμα.

Ο ενθουσιασμός είναι ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει τα ανήσυχα πνεύματα. Στις αρχές κάθε τέτοιου εγχειρήματος, ο ενθουσιασμός σφύζει. Με τον καιρό όμως αρχίζει να ατονεί.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, είχα την τιμή και τύχη να ξεκινήσω την δραστηριότητα των OpenHouse εκδηλώσεων.

Στόχος ήταν η συνεύρεση ανθρώπων με κοινές ανησυχίες και ευαισθησίες σε δημιουργία και όραμα.

Τον πρώτο καιρό η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Η εμπειρία αργότερα έδειξε ότι οι περισσότεροι είχαν απλά την περιέργεια και όχι τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά προκειμένου το εγχείρημα να παραμένει υγιές και σε ανάπτυξη. Στην Ελλάδα οι σημαιοφόροι σπανίζουν και έχουμε την τάση να τους αποκαλούμε "Μαλάκες".

Οι πραγματικά λιγοστοί και δυσεύρετοι ανήσυχοι με όρεξη και όραμα όμως, επιπλέον φημίζονται για την υπομονή και επιμονή τους. Παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι πληρούν τις προδιαγραφές των αρχιτεκτόνων οραμάτων, το έθιμο των OpenHouse εκδηλώσεων συνεχίστηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός για το πως το OpenHouse μπορεί να πραγματοποιηθεί με σχετική επιτυχία.

  • Όρεξη διάθεση τρέλα ενθουσιασμός
  • χώρος που να μπορεί να φιλοξενήσει από 3-4 άτομα και πάνω
  • προώθηση και προβολή της δραστηριότητας

οι άνθρωποι που συμμετέχουν μετέχουν θα πρέπει:

  1. να έχουν διάθεση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καλύτερη δυνατή ροή της εκδήλωσης
  2. να νοιώθουν ότι αποτελούν μέρος της εκδήλωσης
  3. να νοιώθουν καλά άνετα
  4. να μπορούν να αποκομίζουν θετικά στοιχεία από την εκδήλωση
  5. να αισθάνονται χρήσιμοι και παραγωγικοί μέσα στο σύνολο της εκδήλωσης

Αν πληρούνται τα περισσότερα από τα παραπάνω τότε μπορούμε να πούμε ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις έχουν επιτυχία και λόγο ύπαρξης.

Όπως όλα τα εγχειρήματα οι εκδηλώσεις OpenHouse Θέλουν υπομονή, επιμονή και θετική διάθεση ματιά και είναι καταστάσεις που όλοι κερδίζουν: win-win

Tuesday, July 31 2012

Αυγουστιάτικη πανσέληνος και φίλοι

flames.jpg gril-2010.jpg Θα φωτίσει και φέτος η φλόγα, όχι η Ολυμπιακή, του ψησίματος από την βεράντα του κόμβου OZOnet.

Όσοι θα περνούν αυτή την Παρασκευή μετά τις 20:00 από την Καλλιρρόης & Βουλιαγμένης αδύνατον να μην προσέξουν την χαρακτηριστική φλόγα και τσίκνα κάτω από τις κεραίες του κόμβου !!

Πραγματοποιείται λοιπόν και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση στην βεράντα - κήπο του κόμβου με αγαπητά πρόσωπα από την σκηνή του ανοιχτού και ελεύθερου ασύρματου δικτύου που δίνουν αστείρευτη ζωντάνια και περιεχόμενο στην καλοκαιρινή βραδιά.

Το μενού φέτος έχει πιλάφι με πιπεριές και μύδια και πιπεριές, μανιτάρια πλευρώτους και μελιτζάνες στα κάρβουνα και φυσικά διαφόρων ειδών ψητά εδέσματα τα οποία θα κουβαλήσουν οι καλεσμένοι που φαίνεται να έχουν άγριες διαθέσεις σε πείσμα των καιρών.

Η εκδήλωση, όπως κάθε φορά, είναι ανοικτή και ΟΛΟΙ είναι ευπρόσδεκτοι.

Οδηγίες και χάρτης για την προσέλευση στον κόμβο OZOnet εδώ.