Δοκιμές

Δοκιμές επί δοκιμών τις τελευταίες μέρες. Μετά την επανάπαυση στην εξαιρετική συμπεριφορά και απόδοση του madwifi, καιρός να αρχίσουν οι δοκιμές και το παιχνίδι με τους νέους drivers ath5k & ath9k.

Παρά το γεγονός του ότι οι συγκεκριμένοι drivers βρίσκονται σε συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια έχοντας ενσωματωθεί στον πυρήνα του linux, υπάρχουν ακόμη αρκετά μικρά ψεγάδια που προκαλούν σκεπτικισμό και επιφύλαξη ειδικά σε όσους έχουν κακομάθει στην σταθερότητα και επιδόσεις του madwifi προκειμένου να προβούν άμεσα σε αντικατάσταση και αναβάθμιση critical & production λινκ.

Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε, είναι οι συχνές και πυκνές δοκιμές και αξιολογήσεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει από τη μεριά του ozonet lab από τις αρχές του χρόνου. Όταν τα αποτελέσματα των δοκιμών επαληθεύσουν την ευστάθεια και τις επιδώσεις, θα αρχίσουν οι αξιολογήσεις και σε πραγματικά λινκ.

Εκεί που υπάρχει αρκετός χώρος βελτιστοποίησης στους νέους drivers είναι στο κομμάτι των Point-to-Point μακρινής απόστασης λινκ. Αιτία το γεγονός ότι ελάχιστοι κάνουν χρήση της συγκεκριμένης τοπολογίας, συνήθως μικρές ερασιτεχνικές ομάδες, με αποτέλεσμα οι δοκιμές και η ανάδραση σε αυτό το τομέα να είναι ελάχιστη ως ανύπαρκτη.

Έχει όμως και αυτό τη γλύκα του, να είσαι εκεί όταν κάτι πρωτοξεκινάει !!