Friday, December 18 2009

Firewall διαμαρτυρίας

http://www.awmn/forum/index.php/topic,40470.0.html

Φίλε κομβουχε
  Δεν σε γνωρίζω προσωπικά,αλλά με το θάρρος του κοινού μας ενδιαφέροντος,σου στείλω αυτό το κείμενο,για να σε ενημερώσω για κάτι που αφορά άμεσα τον κόμβο σου.
   Εν κρυπτό, έχει στηθεί κόμβος,ιδιοκτησίας εμπορικής εταιρίας παροχής τηλεφωνίας,με τις ευλογίες και την συμμετοχή του συλλόγου και με σκοπό την παροχή υπηρεσιών επι αμοιβή.
  Δηλαδή, πρόκειται να γίνει χρήση του κόμβου σου για κερδοσκοπικούς σκοπούς,χωρίς τουλάχιστον,κάποιο όφελος για σένα. Απεναντίας αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις την εν λόγο υπηρεσία θα πρέπει να πληρώσεις κιόλας.
   Για το ζήτημα,έχουν δημιουργηθεί θέματα στο φόρουμ του awmn σε ένα εκ τον οποίον εκκινητής είμαι εγώ όπου διαμαρτύρομαι και αντιδρώ  σε αυτή την κατάσταση.

http://www.awmn/forum/index.php/topic,40470.msg574301.html#new

   Σκοπός της επιστολής μου δεν είναι να σου αποσπάσω συμπαράσταση,μπορείς και έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς μαζί μου η να σου είναι αδιάφορο. Σε κάθε περίπτωσις  όμως αισθάνομαι την υποχρέωση να σε ενημερώσω  για πράγματα που γίνονται πίσω απ την πλάτη σου και καταστρατηγούν βασκικές αρχές του δικτύου.
  Οχι στην εμπορευματοποίηση του δικτύου.

Άσχετα με το αν δημοσιοποιήσεις η όχι την γνώμη σου,ήθελα μόνο να σε παρακαλέσω να προωθήσεις το παρόν κείμενο στους γείτονές σου προκειμένου να ενημερωθούν και αυτοί ακόμα που δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και το φόρουμ για τους όποιους λόγου.

   Η επιλογή του κόμβου σου ως παραλήπτη της επιστολής έγινε τυχαία μέσα απ το wind.
                                                                    Σε ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε άτι κάνεις


**********************************************************************************

θα έρθουν οι εποχές που το ελικόπτερο θα πετάει κεφτέδες απο τον ουρανο.

Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στους φελλούς και στους κηφηνες που πράτουν χωρίς να ενημερώσουν.

EDIT: Μεταφράσεις: Φελλός: * οι φελλοί πάντα επιπλέουν : οι ανάξιοι πάντα αναδεικνύονται ή επιβιώνουν

Monday, December 7 2009

AWMN forum down

Το φόρουμ του AWMN είναι κάτω δεύτερη μέρα σήμερα. Δεν φταίνε οι admins ούτε οι αρμόδιοι κλπ. Εμείς φταίμε που δεν δίνουμε δεκάρα για τα κοινά, αλλά απαιτούμε τα κοινά να τρέχουν από μόνα τους και να μας προσφέρουν ανελλιπώς τα όποια αγαθά τους … Αχ Βαχ

Thursday, December 3 2009

AWMN new forum sucks

Δεν μπορώ να το αντέξω, ούτε σε λειτουργικό επίπεδο ούτε σε αισθητικό. Πραγματικά μου δημιουργεί πρόβλημα να διαβάσω ή να αναζητήσω υλικό σε αυτό το νέο φόρουμ. Δύσχρηστο και στρυφνό !! Τουλάχιστον είναι ασορτί με την καθοδική πορεία του όλου εγχειρήματος.

Αυτό που ευτυχώς όμως δουλεύει είναι το RSS feed, οπότε σήμερα προστέθηκε στον Ασύρματο Πλανήτη και τουλάχιστο από εκεί είναι πολύ πιο ευανάγνωστο και ευχάριστο να το παρακολουθήσει κανείς κατά την ιδιαίτερα ταπεινή μου άποψη.

Με την ευκαιρία αυτή, βγήκε και το market.awmn από τον πλανήτη. Πέρα από αγορές και πωλήσεις δεν προσέφερε κάτι άλλο και αυτό το κομμάτι δεν αφορά τον ασύρματο πλανήτη κατά την κρίση του δημιουργού του (that’s me BTW). Εύχομαι να δείξει την απαραίτητη κατανόηση ο commando και να μας συγχωρήσει για αυτή την στρατηγικής σημασίας απόφαση.

Monday, September 21 2009

Γραφικοί

Επιτέλους σε αυτόν τον χώρο μπορώ να εκφράσω μερικά πράγματα πιο ελεύθερα από ότι στο φόρουμ του AWMN. Επιπλέον τώρα που “πάλιωσα” —> 5+ ενεργά χρόνια στο άθλημα, και έχοντας ένα σεβαστό αριθμό “ταρατσάδων” στο δυναμικό, μπορώ να πω ότι διαθέτω μια καλή εικόνα για τα δρώμενα και τι πραγματικά “παίζεται” πίσω από πρόσωπα και καταστάσεις. Ακολουθούν λοιπόν οι προσωπικές μου εκτιμήσεις και παρατηρήσεις.

Σήμερα θα “τιμήσω” τον αγαπητό papashark. Ιδρυτικό μέλος του AWMN που μετά από σύντομο χρονικό διάστημα στράφηκε ιδεολογικά εναντίον του σχήματος που ίδρυσε για λόγους που δεν έχει ποτέ ο ίδιος παραθέσει και διευκρινίσει. Από όσο τον θυμάμαι, κάνει ασύστολα και χωρίς φραγμούς επιθέσεις σε οτιδήποτε φέρει κάποια αξία και πιθανά τον επισκιάζει. Αναλαμβάνει δράση μόνο όταν έχει τον απόλυτο ηγετικό έλεγχο, σε αυτό μπορώ να πω ότι μοιάζουμε λίγο. Όσο τον θυμάμαι, δεν έχει πει ποτέ κανένα καλό λόγο. Αντίθετα είναι ιδιαίτερα κουβαρντάς στο να “κλαδεύει” και “θάβει” ανθρώπους που έχουν όρεξη, ενθουσιασμό και παράγουν έργο.

Κατέχει την πρώτη θέση σε δημοσιεύσεις στο φόρουμ, που σημαίνει ότι έχει άποψη για τα πάντα, αλλά επαναλαμβάνει συνεχώς:

Πιο πολύ όμως ενοχλούμε όταν η βλακεία και η αυτοπροβολή, 
παρουσιάζονται ως μεσσίες εδώ μέσα....

Να σημειωθεί, ότι στην Ασύρματη δικτύωση του χαμόγελου του παιδιού, είναι ο μόνος που ανέλαβε να δώσει και εισπράξει τα εύσημα του έργου. Τα συγκεκριμένα λινκ φυσικά δουλεύουν στο φουλ και ως εκ τούτου ακούγονται από παντού σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής. Επιπλέον δηλώνει:

Για όλα τα μακρινά λινκς ενοχλούμε, όταν αυτά περνάνε σουβλάκι 
δεκάδες άλλους κόμβους, αλλά τουλάχιστον αυτοί δεν ονομάζουν 
την βλακεία τους ως "έξυπνο λινκ".

την στιγμή που χθες από τον κόμβο surfer, #13654 ακούσαμε λινκ του 277 μέτρων awmn-1265-11272 -64db σε απόσταση 5+ χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο λινκ παίζει με ισχύ στο full, δηλαδή 10+ παραπάνω από αυτή που παίζει το λινκ katsaros_m <—> ttel απόστασης 11+ χιλιομέτρων με πιάτα 1 μέτρου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

με ενοχλεί η στάση του, όπως και αρκετούς άλλους, το ξέρει και νομίζω ότι αυτό τον επιβεβαιώνει, αλλά θα στεναχωριόμουν αν κάποια στιγμή σταματούσε να ασχολείται με τα του AWMN έστω και με τα “κουσούρια” που πιστεύω ότι διαθέτει σε αφθονία.

Friday, September 18 2009

Τα σωστά λινκ

Κάθε φορά που κάποιοι φίλοι και γνωστοί θυμούνται ότι υπάρχει το δίκτυο AWMN, ότι είναι συνδεδεμένοι σε αυτό με κάποιο τρόπο, ότι υπάρχει και σχετικό φόρουμ με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και εξέλιξή του, αποφασίζουν, μετά από καιρό, να μεταφέρουν λίγη από την σοφία τους σε αυτό και να συνεισφέρουν έτσι στην γνώση και συμμόρφωση θα πρόσθετα εγώ …

Διατυπώθηκε λοιπόν πρόσφατα από τον αγαπητό κατά τ’ άλλα bedrock ότι καλό θα ήταν οι κόμβοι κορμού να μην διαθέτουν πάνω από 3 backbone λινκ και αυτά να μην ξεπερνούν τα 800 μέτρα σε απόσταση. Αυτό δηλαδή που εδώ και καιρό έχει διατυπωθεί παλαιότερα από αξιόλογα μέλη της κοινότητας όπως η koki, ο acinonyx και άλλους.

Το πρόβλημα με αυτή τη συλλογιστική είναι ότι δεν περιλαμβάνει στην εξίσωση τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο δίκτυο. Για την ακρίβεια δεν λογαριάζει καθόλου το πραγματικό δυναμικό που διαθέτει το δίκτυο. Με πολύ απλά λόγια: Βάση αυτής της συλλογιστικής, αν την υιοθετούσαμε, για να καλύψουμε σωστά και ικανοποιητικά όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστο 2 πιάτα σε μέγιστη απόσταση 800 μέτρων. Ας κάνει κάποιος τα μαθηματικά, πόσους κόμβους θα χρειαζόμασταν για να καλύψουμε αποστάσεις, από Πειραιά μέχρι Πόρτο Ράφτη, Ωρωπό, Χαλκίδα, Κηφισιά, Βάρκιζα κλπ.

Επιπλέον αυτό που απουσιάζει παντελώς από αυτή την σωστή κατά τ’ άλλα συλλογιστική είναι το γεγονός ότι οι ικανοί και συνεπείς κομβούχοι στο δίκτυο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Αν δεν υπήρχαν οι συγκεκριμένοι λίγοι και εκλεκτοί σταυροφόροι, που σκαρφαλώνουν σε βουνά, βγάζουν ασταμάτητα εναλλακτικές, καλές και χρήσιμες διαδρομές, που αντέχουν στο χρόνο και γίνονται όλο και καλύτεροι σε αυτό που κάνουν μέρα με τη μέρα, ένα μεγάλο μέρος του δικτύου απλά δεν θα υπήρχε.

Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω για μια ακόμη. ΔΕΝ υπάρχουν κοντινά και μακρινά λινκ. Υπάρχουν καλά και κακά λινκ. Τόσο απλά. Τα κακά λινκ έχουν να κάνουν με την ποιότητα αυτών που τα υλοποιούν. Το πρόβλημα βρίσκεται σην αδιαφορία, βιασύνη, προχειρότητα και βαριεστημάρα να υλοποιήσουν σωστά και χρήσιμα λινκ που θα δουλεύουν καλά και διαχρονικά χωρίς να επηρεάζουν η να κάνουν ζημιά στο κοινό φάσμα ή στην δρομολόγηση.

Η ποιότητα των κόμβων διαφέρει. Για την ακρίβεια διαφέρει η νοοτροπία αλλά και τα κίνητρα όσων εντάσσονται στην κοινότητα του AWMN. Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία αυτών που γοητεύονται με τα της ανάπτυξης του δικτύου αλλά και της ανοιχτής και ελεύθερης τεχνολογίας γύρω από αυτό. Οι περισσότεροι όμως δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το δίκτυο, το βλέπουν απλά και μόνο σαν ένα αναλώσιμο μέσον προκειμένου να “εξυπηρετηθούν” γρήγορα και φθηνά. Βάζουν μια σακούλα στο feeder για να μην πάρει νερά, ανεβάζουν στην ταράτσα ένα ταρατσοPC και όσο αντέξει, τοποθετούν panel με κάκιστης ποιότητας καλώδιο, που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη στόχευση, ισχύ στο default και σπεύδουν να χρησιμοποιήσουν τα torrents, τα voip, τα vpn, τους proxy και ότι άλλο αγαθό προσφέρει το δίκτυο.

Με αυτή την ποιότητα όμως δυναμικού και νοοτροπίας όχι μόνο την παραπάνω εξίσωση δεν θα μπορέσουμε ποτέ να υλοποιήσουμε, οι ίδιες οι μέρες του δικτύου είναι μετρημένες. Γιατί στην τελική και οι σταυροφόροι (αφελείς κατά τους πολλούς, για να μην πω την λέξη με το Μ) έχουν ένα κύκλο ζωής.