Υμηττός - Νέα Σμύρνη

Και ενώ το απομεινάρι της κοινότητας του AWMN ψάχνει να βρει την ταυτότητά του ή ότι έχει μείνει από αυτή, νέα λινκ και νέες διαδρομές χτίζονται καθημερινά για λογαριασμό του ανοιχτού και ελεύθερου ασυρματικού δικτύου AWMN. Ο όρος απομεινάρι μπορεί να ακούγεται κάπως βαρύς και προσβλητικός, αλλά εκφράζει απόλυτα την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το εγχείρημα AWMN τον τελευταίο καιρό.

Όπως κάθε τι που γεννιέται και που διέπεται από φρεσκάδα, ζωντάνια και ενέργεια, έτσι και το AWMN τις πρώτες του μέρες είχε τους καλύτερους. Σιγά σιγά με το χρόνο, αυτοί οι καλύτεροι άρχισαν να αραιώνουν, να μην ασχολούνται. Έχασαν το ενδιαφέρον τους. Παράλληλα ο χώρος άρχισε να καταδυναστεύεται από πρόχειρους και εφήμερους χρήστες και καταναλωτές και όχι ορκισμένους οραματιστές, δημιουργούς, ποιητές και εραστές της τέχνης. Έτσι, όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, φθορές και ρωγμές άρχισαν να περιστοιχίζουν το εγχείρημα αυτό. Πολύ μπλα μπλα και παντελής έλλειψη έργου και αποτελέσματος.

Πάντα όμως υπάρχουν οι υπερήρωες, αυτοί που δεν χορταίναμε να φανταζόμαστε σε ιστορίες όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και που την τελευταία στιγμή κατάφερναν να σώζουν τον κόσμο. Έτσι και με το AWMN, υπάρχουν κάποιοι πεισματάρηδες που με το 13άρι χτίζουν διαδρομές, και αυτό είναι το μόνο κριτήριο για να πάρουν τα εύσημα στην συνεισφορά. Όχι λόγια αλλά έργα, διαδρομές, δημιουργία, συνεισφορά στο σύνολο και καλή καρδιά.

Και μετά από αυτόν το μακρύ πρόλογο, να πω πως η περιοχή της Νέας Σμύρνης βρίσκεται πλέον στο ένα χοπ από τον Υμηττό και από εκεί στην Ανατολική Αττική. Αυτό αποσκοπεί στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και των γύρω περιοχών.

Ο καιρός χθες θύμιζε Ιούλιο. Οι εργασίες έγιναν ευχάριστα κάτω από τον καταγάλανο ουρανό με κοντομάνικο φανελάκι !!