Αναβάθμιση μαμούθ στον virtual

Το Σάββατο που μας πέρασε έγινε επιχείρηση ταρατσάδα μαζί με τον ozonet junior (να βλέπει να μαθαίνει) στο metalab. Αναβαθμίστηκε ο router που φιλοξενεί το AccessPoint & το λινκ με ΤΕΙ Πειραιά (αυτό εκεί που είναι ψηλά ψηλά στον μονοσωλήνιο) σε openwrt latest & greatest. Είχε ετοιμαστεί κλώνος και απλά βγήκε το παλιό hardware και μπήκε το καινούργιο. Αλλάχτηκε το προβληματικό καλώδιο στο λινκ metalab <> mimis87, και γύρισε το μοναχικό gibertini προς virtual με έντονο χτυποκάρδι προσδοκώντας μακροχρόνια και σταθερή σχέση ! Η ημέρα ήταν πολύ ευχάριστη με ήλιο και έτσι οι εργασίες έγιναν με πουκάμισο και μόνο !!

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε επίσκεψη στον κόμβο virtual που ίσα ίσα καταφέραμε να βάλουμε τις δυο γωνίες αντικριστά (σταυρός) να κοιτούν προς τα κάτω για την επερχόμενη αναβάθμιση του κόμβου. Με το που σφίγγουμε την τελευταία βίδα (17άρι) άνοιξαν οι ουρανοί οπότε τέλος οι εργασίες και η ταρατσάδα !!

Η Κυριακή, μετά από τρελή βροχή όλη τη νύχτα, ξεκίνησε με γαλάζιο ουρανό και λαμπρό ήλιο. Οι εργασίες στον virtual άρχισαν στις 11:00 με πουκαμισάκι ξανά Δεκέμβρη μήνα !! Κατέβηκε όλος ο παλιός κόμβος με εξαίρεση τον ιστό, και μπήκαν δυο νέοι router (alix), η omni αναβαθμίστηκε από 9 σε 12 dbi και μπήκε ένα νέο gibertini να κοιτάει προς την πίσω μεριά του Λυκαβηττού (metalab).

Οι εργασίες τελείωσαν επιτυχώς στις 17:00, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Το routing στήθηκε την επομένη μέρα αφού δεν υπήρχε πλέον κουράγιο - δύναμη για άλλο παιγνίδι !!

Αυτό που έχω να πω είναι ότι κάθε κόμβος και νέο λινκ / διαδρομή είναι μια πρόκληση και κάθε φορά μαθαίνω καινούργια και ενδιαφέροντα πράγματα. Εδώ κολλάει και το: evolve or die !!