openwrt.gr στην fosscomm 2010

Παραθέτω από το openwrt.gr γιατί μου άρεσε.

tsakf wrote: Χαιρετώ σας για την πολύ καλή προσπάθεια. Έμαθα ότι έχετε ξεκινήσει την κοινότητα από το πρόγραμμα του fosscomm 2010. Θα ήθελα να >κάνουμε μια συνέντευξη για να παρουσιάσω την κοινότητα στο http://www.ellak.gr. Που στέλνω τις ερωτήσεις; Χρειάζομαι και κάποιο όνομα για να >βάλουμε ότι δίνει την συνέντευξη. Πιστεύω να τα πούμε επάνω, καθώς θα ανέβω και εγώ με τον Νίκο και την Δέσποινα από την ΕΕΛΛΑΚ στην fosscomm 2010.

Επίτηδες άφησα λίγο χρόνο μήπως και απαντήσει πρώτα κάποιος άλλος από την μικρή εκκολαπτόμενη Ελληνική κοινότητα του openwrt.

Η πραγματικότητα είναι ότι όλο αυτό το σκηνικό που υπάρχει, όπως και πολλά άλλα, βλέπε το ελεύθερο & ανοιχτό ασύρματο δίκτυο στις Κυκλάδες, είναι one man show προσπάθειες - προσφορές που συγκεντρώνουν κατά καιρούς αρκετούς οπαδούς, αλλά οι άσπρες τρίχες που συναγωνίζονται έντονα τις σκούρες πλέον μου δίδαξαν ότι, απλά κάνουν χάζι και σχεδόν καθόλου έργο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μην μας αρέσει. Εξάλλου δεν θα πρέπει να είναι αγγαρεία το όποιο έργο, μιλάμε για όρεξη και διάθεση ομαδικής ανάπτυξης.

Επίσης είναι αστείο να έχουμε τόσους λίγους χρήστες Linux στην Ελλάδα και τόσο πολλά διαφορετικά clubs / campus διαφορετικών διανομών και επιπλέον ο Hellug να περνάει όλο και πιο δύσκολους καιρούς με την πάροδο των χρόνων. Είναι ξεκάθαρο ότι από τον τόπο μας απουσιάζει παντελώς η παιδεία και διάθεση για συλλογική δουλειά και ανάπτυξη σε κοινωφελή θέματα.

Η ευχή και η ελπίδα είναι μέσα από όλο αυτό το πλήθος των επισκεπτών να σκάσει ένα αυγουλάκι και η σκυτάλη να μπορέσει να πάει λίγο ακόμη πιο μακρυά. Το ελπίζουμε πάντα, αλλά η Ιστορία είναι κάπως σκληρή σε αυτό το θέμα.

Και να έρθουμε στο θέμα που έθεσες. Το άτομο που έστειλε το γράμμα στην fosscomm έχει εξαφανιστεί. Το ενδιαφέρον να μαζευτούμε 2-3 άτομα να ανέβουμε ώστε να μιλήσουμε για το openwrt στην Ελληνική σκηνή υπάρχει, αλλά είναι σε επίπεδο best effort και απουσιάζει η πρέπουσα οργάνωση.

Αισιοδοξώ τελευταία στιγμή να καταφέρουμε να μαζέψουμε τα laptop μας, λίγο εξοπλισμό και διάθεση και να ανέβουμε στην συμπρωτεύουσα προκειμένου να μοιραστούμε τις συναρπαστικές μας περιπέτειες με αυτό το εξαιρετικό λογισμικό που λέγεται openwrt.