Ο επικήδειος των Ακατάλληλων

Τώρα που ο ασθενής απέθανεν θυμήθηκαν οι καρεκλοκένταυροι ότι πρέπει να αγορεύσουν, ευαισθητοποιήσουν και να απευθυνθούν στο κοινό το οποίο μας τέλειωσε.

Θα μείνω στην ουσία του πράγματος. Για να κάνεις καλά κάτι πρέπει:

1) να το αγαπάς 2) να το πιστεύεις 3) να σου βγαίνει φυσικά, όχι σαν αγγαρεία

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί όσοι αναλάμβαναν τα πόστα δεν έκαναν ποτέ τίποτε και γενικά σερνόντουσαν τόσο σε θέματα διάθεσης όσο και σε θέματα αποτελεσμάτων.

Μου πήρε καιρό για να καταλάβω ότι το παιχνίδι με τα έδρανα έχει να κάνει με το όχι να βγάλουμε τους καλύτερους αλλά να εμποδίσουμε τους καλύτερους να αναλάβουν δράση. Μια ζωή στις εκλογές του AWMN γινόταν μέγας πανικός και παρασκηνιακή οργάνωση με το να έρχονται άσχετοι στις εκλογές που δεν τους ήξερα ή δεν τους είχα δει ποτέ προκειμένου να ψηφίσουν αυτούς που οι λεγόμενοι "πατέρες" του δικτύου δολοπλόκοι, τους είχαν δασκαλέψει. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι κομβούχοι στου Ζωγράφου διατηρούσαν στρατιές από clients που δεν ήθελαν ποτέ να αναβαθμίσουν σε κόμβους κορμού. Μου πήρε αρκετό καιρό για να το καταλάβω.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ιδιαίτερα αξιόλογα άτομα του δικτύου με τεράστια προσφορά σε αυτό, όχι μόνο δεν κατάφεραν να μπουν στο Δ.Σ. αλλά στοχοποιήθηκαν, πολεμήθηκαν και εκδιώχτηκαν από την σκηνή με κάθε τρόπο και μέσο.

Με πολύ απλά λόγια: αυτός είναι ο Έλληνας και η νοοτροπία που τον δέρνει. Θέλει να νοιώθει ότι είναι πρώτος, και ότι, τον υπερβαίνει ή τον σκιάζει, το πολεμάει με κάθε τρόπο, αντί να καθίσει να συμμαχήσει μαζί του προκειμένου να μάθει και να αποκομίσει όλα τα χρήσιμα πράγματα από αυτό.

Έτσι κάναμε ανέκαθεν στην Ιστορία σαν λαός. Πάντα εξορίζαμε, φυλακίζαμε και ξεφτιλίζαμε το καλύτερο, και φυσικά βάζαμε για εκπρόσωπους το χείριστο ώστε να μην νοιώθουμε πιο μικροί από αυτούς που μας διοικούν. Ίσως γιατί ποτέ δεν μάθαμε να σεβόμαστε και θαυμάζουμε το καλύτερο. Ίσως γιατί το στομάχι μας και ότι υπάρχει κάτω από αυτό είναι πιο σημαντικό από το πνεύμα και την λογική.

Πολλά τα ίσως, αλλά τουλάχιστον να μαθαίναμε από τα λάθη μας θα ήταν ένα βήμα.

Κύριοι του Δ.Σ., με απλά λόγια: ΔΕΝ κάνετε για αυτό που αναλάβατε την ευθύνη να κάνετε. Δεν σας βγαίνει, τα κάνατε μαντάρα και τώρα ζητάτε και τα ρέστα.

Φυσικά 1 φορά η ευθύνη σε εσάς και 100 σε όσους σας στήριξαν στις εκλογές. Και κατανοώντας απόλυτα ότι μας διοικούν αυτοί που μας αξίζουν αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά δεν αξίζει τον κόπο. Η πλειονότητα όσον απαρτίζουν αυτό το δίκτυο είναι επιεικώς κάκιστη. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς για όλους αυτούς.

Ποιά είναι η λύση; Υπάρχει !! Συνέπεια στις αξίες και την ιδέα του δικτύου. Άσε τους τσοντάκιδες, τους warezάδες τους voipάδες και άλλους low life φτηνιάρηδες να κάνουν ότι κάνουν και συνέχισε την πορεία και το έργο στα επίπεδα του ερασιτεχνισμού με πείσμα, υπομονή, επιμονή και συνέπεια.

Ελεύθερο και ανοιχτό δίκτυο, ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό, ελεύθερη και ανοικτή διακίνηση ιδεών με σωστούς, τίμιους και ντόμπρους ανθρώπους. Κανείς δεν μπορεί να στο στερήσει ή να σε εμποδίσει σε αυτό.

Όσοι φωνάζουν, κάτι θέλουν από εσένα ή γενικότερα, αλλά το δίκτυο το έχουμε πει πολλές φορές, το δίκτυο δεν είναι τι έχει να μου δώσει, αλλά τι έχει να προσφέρω εγώ σε αυτό όποτε θέλω και όσο θέλω χωρίς κανένα χωροφύλακα, εκπρόσωπο και νταβά.

Και καταλήγω, θα μπορούσε μια οργανωμένη προσπάθεια να προσφέρει επιπλέον πράγματα στο δίκτυο και την κοινότητα. Η Ιστορία έδειξε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για δυο λόγους:

1) Εμφάνιση καρεκλοκένταυρων που ουδεμία σχέση έχουν με το δίκτυο αλλά έχουν άποψη, εκφυλιστική για τα πάντα. 2) Δεν υπάρχει η διάθεση, παιδεία και νοοτροπία από την κοινωνική βάση να στηρίξει και περιφρουρήσει τις κοινωφελείς δράσεις.

Οπότε ένας σύλλογος καταντάει μια άσχημη καρικατούρα που ίσως η μόνη χρησιμότητα της είναι να προσφέρει κατά καιρούς κάποια ψυχαγωγία.

Το δίκτυο μια χαρά θα τα καταφέρει ακέφαλο, όπως και το Internet το οποίο δεν έχει μια κεντρική διαχείριση. Οι εκπρόσωποι του δικτύου κατάντησαν σαν τους μαυροφορεμένους παπάδες !! Όχι άλλο πια φτάνει !!