Πως θα έπρεπε να είναι

Γιατί κατάντησε έτσι η όλη προσπάθεια με το σωματείο του AWMN; Τι φταίει; Τι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και να μην βρισκόμαστε στην σημερινή κατάσταση;

Φταίνε τα ακόλουθα:

1). Όσοι ανέλαβαν τα σχετικά πόστα διοίκησης και διαχείρισης απλά δεν έκαναν για αυτή τη δουλειά. (θέλει να έχεις όρεξη και διάθεση για αυτά τα πράγματα. Όχι να το βλέπεις σαν αγγαρεία η απλά σαν προσωπική ευκαιρία ανάδειξης και απόκτησης τίτλων).

2). Τα συγκεκριμένα πόστα δεν είναι για άσκηση και επίδειξη εξουσίας. Τα συγκεκριμένα πόστα και τίτλοι είναι για να υπηρετούν και υποβοηθούν το όραμα του ανοικτού και ελεύθερου δικτύου AWMN όχι για προσωπική προβολή και όφελος. Ο σύλλογος δεν μπορεί να επιβάλει, απαγορεύει ή εκβιάζει καταστάσεις. Αντίθετα θα πρέπει να προσφέρει, βοηθά και ενορχηστρώνει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το ποικιλόμορφο και διαφορετικό τοπίο από το οποίο αποτελείται το δίκτυο.

3). Ο σύλλογος οφείλει να συλλέγει και καταγράφει προτάσεις, όχι ο ίδιος να προτείνει αδιαφορώντας για το γενικότερο δίκτυο. Ο σύλλογος οφείλει να αφουγκράζεται και να νοιάζεται για το δίκτυο και να σέβεται όλους όσους το αποτελούν.

4). Ο σύλλογος πρέπει να υπερασπίζεται και προωθεί τις ελευθερίες έκφρασης λόγου, την πολυμορφία και ποικιλομορφία του δικτύου. Να αποδοκιμάζει τις όποιες κλίκες, κλειστές ομάδες, παρατάξεις και να προσπαθεί να βρίσκει και αξιοποιεί κοινά σημεία με γενικότερο όφελος προς το δίκτυο.

Με λίγα λόγια, ο σύλλογος οφείλει να υπηρετεί και υποβοηθά το δίκτυο. Όχι να το εκμεταλλεύεται, ξεπουλά και σε καμία περίπτωση να το εκπροσωπεί σε απροσδιορίστου ποιότητας ευεργέτες - εκμεταλλευτές. Μόνο έτσι θα αποκτήσει αποδοχή, θα γίνει αγαπητός και θα αναγνωρίζεται από τους περισσότερους ως κάτι το χρήσιμο και άξιο να υπάρχει.