AWMN ένα κοινωνικό πείραμα

Το AWMN ξεκίνησε από κάποιους που ξεχώριζαν. Στηρίχτηκε σε κάποιους που ξεχώριζαν. Αναπτύχθηκε από κάποιους που ξεχώριζαν και πάει λέγοντας. Άλλοι βαρέθηκαν νωρίς, άλλοι συνεχίζουν ακόμη !!

Από νωρίς στην Ιστορία του AWMN φάνηκε καθαρά ότι χρειαζόταν να συσταθεί μια ειδική ομάδα επίλεκτων. Στην αρχή ονομάστηκε πυρήνας, μετά ομάδα backbone, αργότερα commando, επίλεκτοι, ομάδα δράσης, κρούσης κλπ. Ποτέ όμως δεν κατάφερε να υλοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

Από νωρίς επίσης φάνηκε η διάθεση καπελώματος του εγχειρήματος του AWMN. Γρήγορα ξεφύτρωσαν managers, πεφωτισμένοι πατέρες, Πρόεδροι και Πάρεδροι. Όλοι αυτοί ήθελαν ένα δίκτυο σε διάσπαση για να μπορούν ευκολότερα να διασφαλίζουν τα πόστα και τα έδρανα στα οποία στόχευαν να καταλάβουν και να πουλούν έτσι δεξιά και αριστερά το AWMN. Οι συγκεκριμένοι, σκόπιμα απομάκρυναν το AWMN από τον Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό χώρο, αν και ο τελευταίος κοιμάται εδώ και δεκαετίες τον ύπνο του δικαίου, λάμποντας δια της απουσίας του από τέτοιου είδους εγχειρήματα και πρωτοβουλίες, σκάβοντας με συνέπεια και σταθερότητα τον ίδιο του τον λάκκο.

Αυτές οι φυσιογνωμίες λοιπόν της διοίκησης και πολιτικής, διαίρεσαν τα μέλη, αποπροσανατόλισαν το δίκτυο, έφεραν εμπορικά πακέτα στον σύλλογο που με σχέδιο και επιμονή μετέτρεπαν σταδιακά σε μικρή εταιρία. Σκόπιμα έδωσαν τέλος στην έδρα και τις τακτικές συναντήσεις. Πολέμησαν ανελέητα προκειμένου να απομακρύνουν όσους είχαν άποψη αλλά και ευαισθησίες για το δίκτυο με μπόλικο ροκάνισμα και κίτρινο τύπο (σε κάτι πρέπει να έχουν έφεση αυτά τα παιδιά). Αντί να καληεργήσουν και προάγουν το πνεύμα του ελεύθερου και ανοικτού, καληέργισαν το πνεύμα του warez, του φτηνότερης εναλλακτικής εμπορικής λύσης, της διάσπασης κλπ.

Έτσι βρεθήκαμε στο σήμερα με τους χρεοκοπημένους πολιτικούς και managers και τους απηυδισμένους κομάντο και ερασιτέχνες. Κάτι που πολύ μοιάζει με αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας γενικότερα. Για αυτό λέω ότι το AWMN αλλά και οι σύλλογοι γενικότερα είναι ένα μεγάλο σχολείο της κοινωνίας.

Αυτό που όλοι έχουμε καταλάβει, ωριμάζοντας είναι: μακρυά από πολιτικούς και πωλητές. Πιστεύουμε και στηρίζουμε μόνο όσους παράγουν έργο με συνέπεια και διαχρονικότητα και έχουν το αντίστοιχο βιογραφικό (με έργο πάντα, όχι μπλα μπλα).

Το AWMN θα συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτύσσεται, από αυτούς τους λίγους και ξεχωριστούς αθεράπευτους ιδεολόγους. Και θα συνεχίσει φυσικά να έχει μνηστήρες και οικοπεδοφάγους οι οποίοι θα συνεχίσουν με την σειρά τους να πέφτουν σε αδιέξοδα (όπως στρώνεις κοιμάσαι).

Οι ιδέες και το όραμα δεν είναι προς πώληση !!