OZOnet next generation

north-old.jpg north-new.jpg <-- click me

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης και στον τρίτο ιστό του κόμβου. Αντικαταστάθηκε το τελευταίο 19dbi panel με grid 24dbi. Οι μηχανές που οδηγούν τις συγκεκριμένες grid είναι Alix @500MHz με latest & greatest openwrt.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα λινκ είναι απόστασης 600 μέτρων στον απέναντι κόμβο με καθαρή οπτική επαφή και όπου από πίσω υπάρχει μόνο μπετόν και λόφοι, όχι καθαρό οπτικό πεδίο ενώ λειτουργούν σε μηδενική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι δεν ρυπαίνουν. Επιπλέον πολλές φορές επιβάλετε τα κεραιοσυστήματα εκτός από λειτουργικά να είναι και αισθητικά αποδεκτά. Οι συγκεκριμένες grid αλουμινίου πραγματικά εξυπηρετούν πολύ ικανοποιητικά αυτές τις περιπτώσεις.

Προσοχή όμως, σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για εγκαταστάσεις με μεγάλο και καθαρό οπτικό πεδίο και για λινκ που ξεπερνούν την μηδενική ισχύ γιατί τότε κάνουν περισσότερο κακό στο φάσμα και στα λινκ παρά καλό.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες αφιερώνονται στον senius που δεν λέει να το βάλει κάτω και ακόμη το παλεύει !! ή το έχεις ή ΔΕΝ !!

keep linking