Το AWMN στο Δημόκριτο

Λίγη Ιστορία δεν έβλαψε ποτέ. Ο Τάκης ο Τελώνης, κόμβος ttel, ήταν από τους πρωτεργάτες του TCP/IP στην Αθήνα στα μέσα τις δεκαετίας του 1980. Ήταν αυτός που με μεγάλη χαρά, μου άνοιξε τις πύλες του Internet στην Αθήνα, εποχή 1991 μόλις είχα επιστρέψει από τις σπουδές στις ΗΠΑ.

Μετά από καιρούς και χρόνια θέλησα να ανταποδώσω την χειρονομία φέρνοντας το AWMN στον Δημόκριτο. Δύσκολα πράγματα για τους ανάδελφους Έλληνες που προτιμούν τις κοκορομαχίες από το όραμα, το έργο και το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά ο κόμβος από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα συνεχίζει αδιάλειπτα να λειτουργεί, υπηρετεί και προωθεί το AWMN συνδέοντας το ερευνητικό ίδρυμα της χώρας με αυτό το τόσο πρωτοποριακό και σημαντικό κοινωνικό εγχείρημα και πρωτοβουλία πολιτών και τεχνολογίας.

Το Σάββατο που μας πέρασε έγινε εφόρμηση στον 6μετρο ιστό του κόμβου DAT με σκοπό την συντήρηση και αναβάθμιση του κόμβου. Το εγχείρημα επιτεύχθηκε χάρις στην διάθεση και πρωτοβουλία του τελευταίου των Μοϊκανών (sodapop) που έχουν απομείνει ακόμη στο εργαστήρι και νοιάζονται για το ανοιχτό και ελεύθερο δίκτυο.

dat-201103-build-1.jpg dat-201103-old-1.jpg dat-201103-new-3.jpg

Γύρισε το πιάτο ανάποδα ώστε να μην υπάρχει θέμα υγρασίας στο feeder, και αντικαταστήθηκε το Alix και το wrc-1000 με ένα RouterStation απλό το οποίο στεγάστηκε μέσα στο panel.

Comments

1. On Wednesday, March 9 2011, 14:38 by sv1bjr

Εφ'όσον συνεχίζουν να υπάρχουν αξιόλογα μέλη όπως εσείς αξίζει να παρατείνουμε την παραμονή μας στο AWMN που δυστυχώς σνεχώς φθίνει......