καφές ή AWMN

(από δημοσίευση σε λίστα κομβούχων του AWMN)

πιθανά σε αυτή τη λίστα να καταφέραμε να γράψαμε 80+ άτομα

ξέρω κάποιους προσωπικά, άλλους από τα γραφόμενά τους, άλλους δεν τους ξέρω καθόλου, βρίσκονται χαμένοι στο underground κρυμμένοι πίσω από κάποιο παρατσούκλι ανωνυμίας και ασφάλειας. ο gfan νομίζω έχει κάνει μια προσπάθεια με προσωπικό κόστος μόχθο να γνωρίσει από κοντά όσους περισσότερους είναι δυνατόν.

μέσα από αυτή τη λίστα όμως δεν άκουσα από 80+, γιατί; τι περιμένουν οι σιωπηλοί εγγεγραμμένοι; άποψη δεν έχουν; αν δεν τους ενδιαφέρει γιατί δεν αποσύρονται ώστε να γίνει μια σωστή καταμέτρηση πέρα από το πόσοι αποτελούν το δίκτυο, πόσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και προτίθενται να κάνουν κάτι για αυτό;

το σωστό θα ήταν όσοι αποτελούν το δίκτυο να γνωρίζονται μεταξύ τους και να μπορούν να έχουν μια βασική επικοινωνία για θέματα που το απασχολούν.

το πρόβλημά μου όμως δεν είναι με όσους κάνουν "εξυπνάδες" στις πλάτες ενός κοινωνικού εγχειρήματος όπως αυτό του AWMN αλλά όλους τους υπόλοιπους που αδιαφορούν απουσιάζουν δεν τοποθετούνται απέναντι σε αυτές τις "εξυπνάδες".

στην απουσία αδιαφορία ωχαδερφισμό ανάγω όλα τα κακώς κείμενα που λιμνάζουν απλώνονται και δυσοσμούν γύρω μας.

τα προβλήματα δεν λύνονται από μόνα τους, με αδιαφορία ή με το να τους γυρνάμε την πλάτη. ούτε φυσικά η νοοτροπία πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι οδηγεί σε κάτι καλύτερο. Αντίθετα με αυτές τις λογικές, τα κακώς κείμενα συσσωρεύονται πολλαπλασιάζονται και όταν σκάσουν θα είναι αργά και πιθανά μη αναστρέψιμα. Εξυγίανση χρειάζεται, σκούπα και φαράσι δηλαδή για να νοικοκυρέψουμε λίγο την ασχήμια και ρημαδιό της αδιαφορίας απάθειας.

καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε συλλογικά. τις διαδικασίες, τον τρόπο, όπως το μωρό που μπουσουλάει στα τέσσερα και δεν έχει σηκωθεί ακόμη στα δυο πόδια. θέλουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς μιας συλλογικής δράσης βλέπε δίκτυο AWMN αλλά δεν ξέρουμε τις διαδικασίες, πως δηλαδή να φροντίσουμε στηρίξουμε προστατέψουμε και αναπτύξουμε αυτό το αγαθό, δουλεύοντας συλλογικά, με οργάνωση και εμπιστοσύνη.

η απουσία αδιαφορία κλπ. δεν είναι μαγκιά ή λύση, είναι σαν να πηγαίνουμε στην καφετέρια ή να βουλιάζουμε στον καναπέ της παθητικής αποστασιοποιημένης παρακολούθησης της φθίνουσας πορείας του κάθε τι γύρω μας.

είναι φυσικό οι 10 ευαισθητοποιημένοι κάποια στιγμή να τελειώσουν αναλωθούν ειδικά αν δεν υπάρχει στήριξη ανανέωση από τους υπόλοιπους 70.

και μια που είπα 70, το '70 ο Πουλικάκος και η παρέα του έκανε την λιτανεία του κωλοδάχτυλου, με εικόνισμα, κεριά κλπ. που κατέληξε έξω από τη βουλή συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων που χωρίς να έχουν πλήρη αντίληψη του γίγνεσθαι θεώρησαν ότι όφειλαν να συνοδέψουν το εγχείρημα με την δέουσα προσοχή σεβασμό.

αν τελικά ο ασθενής AWMN απέθανε και απλά συνεχίζει να κυλά το BGP σε όσες κεραίες δεν τις έχει πάρει ο αέρας, η σκουριά κλπ. μια λιτανεία για το γαμώτο της όλης υπόθεσης, για όλες αυτές τις ταρατσάδες, τα κρεμάσματα στο κενό, στο λιοπύρι, στη βροχή και κάποιες φορές στο χιονιά !!