Οι ταράτσες

Όποιος δεν συμπαθεί/αγαπά και έχει τρέλα με τις ταράτσες δεν μπορεί να αποκαλείται χομπίστας σε σχέση με τα Wireless Networks, τόσο απλά !! και φυσικά όπως κάθε πολύτιμο πράγμα σε αυτή τη ζωή, και αυτή η πάστα ατόμων σπανίζει και απειλείται με εξαφάνιση !!

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο πέρασε προσφέροντας δράση αλλά και τεχνογνωσία σε ταράτσες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο που μας πέρασε έγινε μη προγραμματισμένη επίσκεψη στον κόμβο soleo αφού είχε κάποιο πρόβλημα. Η αστοχία τελικά εντοπίστηκε σε μια στεγανωτική μούφα lan/etherent που ήταν τοποθετημένη οριζόντια. Η συγκεκριμένη μούφα είχε πάρει νερό το οποίο έφτασε στις ενώσεις του RJ-45 και έκαψε τα ποδαράκια του. Επιδιορθώθηκε η βλάβη αφαιρώντας την συγκεκριμένη μούφα και τερματίζοντας το PoE μέσα στο κουτί. Έτσι η όποια πιθανή μελλοντική υγρασία δεν θα μπορέσει ποτέ να περπατήσει μέχρι τις συνδέσεις του RJ-45 μια και δεν το επιτρέπει ο νόμος της βαρύτητας.

Αυτή είναι η γοητεία του αθλήματος. Κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούργιο, και η πρακτική είναι το καλύτερο και πολυτιμότερο σχολείο !! Ακολούθησε επίσκεψη στην ταράτσα του surfer, #13654 όπου έγινε επόπτευση της οπτικής επαφής με φόντο τα μοναδικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Ανέβηκε λίγο πιο ψηλά το πιάτο που κοιτάει προς makofo, έγινε μια νέα στόχευση που μας έδωσε 1+ db και γυρίσαμε το ελεύθερο πιάτο προς Πειραιά που είναι απέναντι και υπάρχει καθαρή οπτική επαφή, κάνοντας το γνωστό scan. Το τι πιάσαμε δεν λέγεται. Ευτυχώς που οι περισσότεροι που βγάζουν γρήγορα και αβασάνιστα λινκ έχουν μικρό χρόνο ζωής μια και τους περνάει γρήγορα η όρεξη για το σπορ αφού βλέπουν ότι χρειάζεται συχνή φροντίδα και αφοσίωση …

Ακολούθησε μια ευχάριστη σουβλακιάδα στα σουβλάκια ο Γιώργος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Την Κυριακή υπήρξε μια σύντομη επίσκεψη στην ταράτσα του metalab τις απογευματινές ώρες με τα μαγευτικά χρώματα που προσφέρει η δύση του ηλίου. Ο λόγος ήταν μια αστοχία σε απομακρυσμένη αναβάθμιση του firmware σε έναν από τους 4 routers του κόμβου.

Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο!