Υπάρχουν κλίκες;

Βασικά το AWMN αποτελείται και βασίζεται σε κλίκες. Καμία σχέση με ελεύθερο και ανοιχτό δίκτυο. Αν δεν μπεις - ενταχθείς μέσα σε αυτές δεν βγάζεις λινκ, δεν γίνεσαι αποδεκτός. Δεν ήταν πάντα έτσι. Στα πρώτα του βήματα, όλοι οι μετέχοντες έπαιζαν ίσης όροις. Με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να εμφανίζονται οι ταξικές διαφορές και ανισότητες όπως και στην πραγματική κοινωνία. Αυτοί που είχαν καλύτερες διαδρομές, περισσότερα λινκ, περισσότερη επιρροή σε φίλους, γνωστούς κλπ. Άνθισε και στο AWMN το ρουσφέτι, οι λυκοφιλίες κλπ. όπως συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο σε αυτόν τον τόπο. Απέκτησε το AWMN παράγοντες, σοφούς, ειδήμονες και προστάτες.

Ο Σύλλογος ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές προκειμένου να είναι ένα όχημα που θα υπηρετεί και προάγει τα του δικτύου και του συνόλου. Ο Σύλλογος είναι όπως ένας ωραίος κήπος με πολύχρωμα φανταχτερά λουλούδια. Είναι όμορφος αλλά έχει ανάγκη από φροντίδα. Στο τελευταίο δεν δούλεψε καλά η φόρμουλα. Για κάποιο λόγο ο Έλληνας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οφείλει να φροντίζει αυτά που χαίρεται και απολαμβάνει. Απουσιάζει αυτό το βασικό συστατικό παιδείας τόσο στα σχολεία μας όσο και στην οικογένεια.

Ο Σύλλογος μαράζωσε γιατί εμείς οι ίδιοι δεν τον φροντίσαμε και δεν νοιαστήκαμε για αυτόν και όχι από κακή διοίκηση και διαχείριση. Χάσαμε την έδρα, χάσαμε τις παρουσιάσεις, τα σεμινάρια, τις ομαδικές κατασκευές, τις Γενικές Συνελεύσεις. Πως να λειτουργήσει και περπατήσει ένας σύλλογος έτσι;

Με λίγα λόγια, η ζωή δεν έχει να κάνει με το: ότι φάμε και ότι πιούμε, αλλά με το ότι δημιουργήσουμε και ποιήσουμε. Αν βρεθεί κόσμος που να πιστεύει και στηρίζει το δεύτερο το AWMN θα συνεχίσει να υπάρχει και να ξεχωρίζει. Αν όμως μείνει μόνο η κατηγορία των αρπαχτικών, τότε το AWMN θα είναι ένα ακόμη λαμπρό εγχείρημα που απλά θα περάσει στην Ιστορία σαν μια ανάμνηση γλυκιά.

Καλή σας ημέρα.