Όπου και αν ταξίδεψα η Ελλάδα με πληγώνει

Χαμένες ευκαιρίες. Μάθαμε να πιάνουμε τα χέρια μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φτιάξουμε ένα πιο γρήγορο δίκτυο από αυτό που προσφέρουν σήμερα οι επαγγελματίες πάροχοι, αλλά ο ποιητής λέει: καθένας σκοτώνει αυτό που αγαπά.

Από τις πρώτες μου στιγμές στο δίκτυο θυμάμαι μια καχυποψία και χειραγώγηση από τους παλιούς, μάλλον τους πορτιέρηδες του AWMN, αυτούς που πιάνουν και φυλάνε τα πόστα με νύχια και με δόντια και συνήθως δεν έχουν κανένα μα κανένα αντίκρυσμα. Το 2004 είχαν αρχίσει να αραιώνουν οι ποιοτικοί της παρέας, ή απλά δεν υπήρξαν ποτέ. Και να υπήρξαν δεν είχαν την διάθεση και όρεξη να σηκώσουν τον Σταυρό. Όπως και να έχει, ίσως να είναι και θέμα τύχης, ίσως οι άξιοι να σνομπάρουν τα κοινά δεν ξέρω …

Πάντως το όλο εγχείρημα, διδακτικό και αξιόλογο μεν αλλά αφήνει μια ιδιαίτερη πικρία πίσω βλέποντας την απόλυτη αδιαφορία των περαστικών από αυτό το δίκτυο.

Εντάξει, όλα αυτά από τη δική μου ματιά η οποία έχει ως εξής: Το πιο δυνατό κομμάτι του εγχειρήματος είναι ότι φέρνει κόσμο κοντά με κοινούς στόχους, ο παράγων άνθρωπος λοιπόν. Το άλλο εξίσου σημαντικό είναι η γνώση και ο πειραματισμός. Το μοίρασμα αυτής της γνώσης και το από κοινού χτίσιμο ενός κοινωφελούς δικτύου το οποίο όμως είναι ελεύθερο και ανήκει σε όλους.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν το νοιαστήκαμε, όπως δεν νοιαζόμαστε για την φύση και το περιβάλλον. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτά τα αγαθά σαν αρπακτικά, λεηλατώντας και ροκανίζοντας τους πόρους που μας κρατούν στην ζωή και την ομορφαίνουν.

Η κατηφόρα ξεκίνησε με τον ngia και την σκληρή και επίμονη χειραγώγηση στο σύλλογο με στόχο να απομακρύνει τους πολλούς ώστε εύκολα να βγαίνουν αποφάσεις από το σύλλογο στο όνομα του AWMN. Ο papashark με το προτεκτοράτο του Πειραιά βοήθησε το έργο των Αμπελοκήπων με άκομψες και αψυχολόγητες εξάρσεις και επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα. Ο κόσμος αδιαφόρησε, δεν βαριέσαι είπε, θα φτιάξουν τα πράγματα από μόνα τους, αμ δε !!!

Μας έφερε το i-call, την πρώτη εμπορική υπηρεσία πάνω από το δίκτυο του AWMN την ίδια ώρα που έκλεινε την πόρτα σε ακαδημαϊκά ιδρύματα με το πρόσχημα ότι δεν θέλουμε να μπλέξουμε το δίκτυο σε επιδοτούμενες δραστηριότητες, τα περιβόητα επιδοτούμενα λουκάνικα, ο κίτρινος τύπος που έλεγα πιο πριν. Κανείς δεν είπε τίποτε, δεν αντιστάθηκε γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το δυνατό κομμάτι του διαλυμένου πλέον προτεκτοράτου των Αμπελοκήπων.

Και πάνω που άνοιξαν οι ορίζοντες καριέρας και μας άφηνε για άλλα μέρη ο πατέρας του AWMN ngia, φρόντισε να διορίσει το δικό του Δ.Σ. με τον τράπτορα όπου απομάκρυνε και το τελευταίο μέλος του συλλόγου που δεν εντάσσεται και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τους πεφωτισμένους που αποφασίζουν για όλο το δίκτυο. Έκλεισαν την έδρα, τέρμα και οι γενικές συνελεύσεις, όρισαν τους moderators του φόρουμ, τους admin, όλα δικά τους παιδιά, κουτί τους ήρθε !!!

Και εμείς από κάτω να κοιτάμε βαριεστημένα το επεισόδιο με χασμουρητά και ποπ κορν.

Βίβα Ελλάδα !!

Comments

1. On Sunday, January 17 2010, 14:45 by nikpangr

Αλέξη απλά είναι τα πράγματα,ο εγωισμός και η μισαλοδοξία,καθώς και η λάθος χειραγώγηση ορισμένων ανεγκέφαλών που τους αρκόυσε μια τσάμπα υπηρεσία(δεν λέω όνομα),μας οδήγησε εδω που μας έχει οδηγήσει.Αν θες το αναρτείς ,αν πάλι σε πονάει ,αστο....Εμένα με πονάει πολύ όμως....Αλλά πούσαι το δίκτυο είναι ζωντανό εκεί έξω και οι κόμβοι ενεργοι και χωρίς χειραγώγηση απο κανένα σύλλογο...Το awmn δεν έχει τελειώσει,ο σύλλογος έχει τελειώσει απλά....Ισως και καλύτερα.....απο μία μερια...

2. On Sunday, January 17 2010, 16:12 by nikpangr

a kai πούσαι το http://tv.awmn άλλαξε φατσα....kai αρχίζω να βάζω νέο περιεχόμενο και θα ήθελα την βοήθεια σου όσον αφορα το openwrt....βιντεάκια που να λειτουργούν!!!!!για να τα ανεβάσω(αυτά πού έχεις στην σελίδα σου δεν πάιζουν σε windows....(τι να κάνουμε είναι η πλειοψηφία........).pleae help...

3. On Monday, January 18 2010, 12:16 by acoul

Καλορίζικο Νικόλα, ωραίο δείχνει! Ξέρω ότι από αποθέματα ενέργειας και ενθουσιασμού δεν στερεύεις ποτέ! Άνοιξη έρχεται θα παίξουν καλές καταστάσεις πιστεύω. Το ζητούμενο είναι η περίσσια ενέργεια να βγαίνει σε παραγωγικό και χρήσιμο έργο και όχι κουτουλιές ;-)

Έχουμε και την μεγάλη σαπουνόπερα, αναφέρομαι στην σε παρακμή παρέα που κινεί τα εναπομείναντα νήματα στα του πολύ μικρού πλέον συλλόγου, και της κληρονομιάς της ιστορικής συλλογικής δουλειάς, βλέπε φόρουμ κλπ. είναι αυτό που λένε: το κάναν οι καρεκλοκένταυροι σαν τα μπιπ μπιπ αλλά δεν τους βγαίνει και χαλιούνται !! Και φυσικά τα αθάνατα λιτσέρια. Αυτά θα πεθάνουν τελευταία, αφού εξαφανίσουν όλους τους πόρους και μετά ... ουπς!

4. On Tuesday, January 19 2010, 11:18 by nikpangr

το κέφι και η αγωνία για το μέλλον δεν στερευουν ποτέ...