AWMN HamFest 2010

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την εκδήλωση του HamFest 2010. Σε μια μικρή γωνία βρέθηκε και το AWMN. Δεν πήγα. Δεν είχα καμία όρεξη και διάθεση να βρεθώ εκεί. Μετά από τόσα χρόνια προσφοράς και ενεργής παρουσίας στο AWMN δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει πραγματικό ερασιτεχνικό πνεύμα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Επιπλέον το καπέλωμα στο οποίο με πείσμα επιδίδονται, με βαριά πλήγματα και επιπτώσεις στην ψυχολογία και συνοχή της κοινότητας, οι καρεκλοκένταυροι του Δ.Σ. και η ευτυχώς μικρή παραφωνία του "δικτύου" που τους συντηρεί και στηρίζει, είναι κάτι που ποτέ δεν μπόρεσα να αντέξω και ανεχθώ, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα.

Ούτε τον ngia που αποκήρυξε το open source με αποκλειστική προτροπή σαν Δ.Σ. που διατέλεσε του εμπορικού πακέτου MikroTik, αφορίζοντας έτσι το λιγοστό ερασιτεχνικό πνεύμα του δικτύου και μετά με την εισαγωγή εμπορικών πακέτων όπως αυτό του ical από την ACN κλπ. είχα καμιά όρεξη να δω, ούτε τον papashark που από την πρώτη ημέρα επιδίδεται σε καλλιέργεια διχόνοιας προκειμένου να διαφυλάξει και προασπίσει τα "κεκτημένα" του, ένα δίκτυο στον Πειραιά που τα τελευταία 8 χρόνια μόνο καταρρέει, αλλά και άλλους "παράγοντες" του AWMN. Όσο θα απουσιάζει το πραγματικό πνεύμα και η ιδεολογία του ανοικτού και ελεύθερου δικτύου από συγκεκριμένες δράσεις, τόσο θα απουσιάζω και δεν θα τιμώ σε καμία περίπτωση αυτές τις εκδηλώσεις.

Το κρίμα δεν είναι σε καμία περίπτωση για τους ευθύνοντες για αυτή την κατάσταση. Το κρίμα είναι για όσους θα ήθελαν να δουν ένα δίκτυο πραγματικά ανοικτό, ελεύθερο, με συνοχή και ερασιτεχνικό πνεύμα και προσπαθούν να φιλτράρουν την πραγματικότητα ώστε να προσφέρουν έτσι απρόσκοπτα τον ενθουσιασμό τους σε αυτό το χώρο.

Μπράβο σε όσους πραγματικά δούλεψαν και ίδρωσαν για το αποτέλεσμα, όχι τόσο για την δουλειά που έβαλαν, αλλά για την διάθεση και ενθουσιασμό που κατέθεσαν. Ντροπή σε όσους πουλούν και πάνε να καπελώσουν το ερασιτεχνικό πνεύμα και διάθεση γύρω από τα ανοιχτά, ελεύθερα και κοινωφελή πρότυπα ενώ στην ουσία στοχεύουν σε προσωπικά μικροσυμφέροντα που ουδεμία σχέση έχουν με το όλο πνεύμα του εγχειρήματος.

Το δίκτυο ανήκει σε όσους το νοιάζονται, φροντίζουν και καθημερινά προσφέρουν με έργο σε αυτό και όχι στους επιτήδειους εκπροσώπους και αυτόκλητους πολιτικούς της δεκάρας. Το δίκτυο δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς, καρεκλοκένταυρους και εκπροσώπους. Το δίκτυο έχει ανάγκη από γνήσιους και ατόφιους εραστές της τέχνης που βάζουν την ιδεολογία μπροστά από κάθε συμφέρον !!

Comments

1. On Thursday, June 3 2010, 22:34 by senius

Αλέξανδρε τα χόμπι πριν 30 χρόνια δεν ξεχνιούνται. Όσο και να θέλω να τα λησμονήσω δεν τα βαρέθηκα. Πήγα στο HAMFEST και κατα συμπτωση συνάντησα εναν φίλο τον Μπάμπη (cobra6710) που είχα να τον δω από το 1982, όταν κάναμε ταυτόχρονες εκπομπές στα μακρά & βραχέα κύματα.

Αφιερωμένο σε όλους τους τότε μάστορες:

http://www.awmn/showthread.php?t=32457