AWMN #1

Ο πρώτος κόμβος του AWMN είναι του dti με 18 αληθινές ενεργές συνδέσεις κορμού. Είχα την χαρά να τον δω από κοντά και να μιλήσουμε μετά από πολύ καιρό, στην τελευταία συνάντηση της Ελληνικής κοινότητας του openwrt. Πάντα χαμογελαστός και με αμείωτο ενδιαφέρον γύρω από τα δρώμενα του AWMN.

Συμφωνήσαμε ότι δεν έχει κανένα νόημα η ανάλωση σε κοκορομαχίες και ότι αυτό που μετράει είναι το έργο, το αποτέλεσμα, η συνέπεια και η διαχρονικότητα του κάθε ενός που μετέχει με τον τρόπο του στην συγκεκριμένη δράση.

Σίγουρα υπάρχουν άφθονοι υποψήφιοι εραστές και μνηστήρες που αποβλέπουν στην "κηδεμονία" του δικτύου, λίγοι όμως είναι αυθεντικοί με αντίκρυσμα και σίγουρα θα αναγνωριστούν μόνο μετά θάνατον ή απομάκρυνσης τους από το ταμείο, όπως επαναλαμβανόμενα συμβαίνει στην Ιστορία του είδους μας με όσους φέρουν κάποια αξία.

Συμφωνήσαμε επίσης ότι η κατάργηση των συνελεύσεων και αργότερα της έδρας ωφέλησε μόνο όσους ήθελαν να αποπροσανατολίσουν, καπελώσουν και χειραγωγήσουν το εγχείρημα του AWMN και έβλαψε αφάνταστα το δίκτυο και την ανάπτυξή του που βασίζεται πρωτίστως στις σχέσεις και γνωριμίες ανθρώπων. Για αυτό το πράγμα όμως είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι και σαφώς μας κυβερνούν αυτοί μας αξίζουν.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν γνωρίζουμε την Ιστορία. Η Ιστορία λειτουργεί σαν δάσκαλος, μας δείχνει τα όποια λάθη και την πραγματική αλήθεια. Ισχύει ότι χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον αλλά η αδιαφορία ευδοκιμεί αυτό τον καιρό.

Το σίγουρο είναι ότι οι τελευταίοι που θα κλείσουν την πόρτα στο συγκεκριμένο εγχείρημα είναι αυτοί που πραγματικά το αγαπούν και το νοιάζονται. Το ότι δεν ακούγονται δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο !!