AWMN: είναι πράγματι μεγάλο;

Καιρό έχουμε να τα πούμε, πάμε λοιπόν.

Τα φαινόμενα απατούν τις περισσότερες φορές. Πολλές φορές λέμε και θεωρούμε πως το AWMN είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο αν όχι το μεγαλύτερο.

Ποσοτικά πιθανά να ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αν έρθουμε στο ζουμί, εκεί θα δούμε ότι το AWMN είναι από τα μικρότερα δίκτυα αν όχι το μικρότερο.

Το μυστικό έχει να κάνει με το τι μετράμε κάτι. Σε νούμερα ή σε περιεχόμενο και αποτέλεσμα; Ανήκω σε αυτούς που υιοθετούν το δεύτερο, και με αυτή τη προσέγγιση αποκαλύπτεται ότι το AWMN είναι ένα εξαιρετικά μικρό αν όχι μικροσκοπικό δίκτυο και αυτό τελικά είναι μάλλον καλό γιατί η ποσότητα έχει μια τάση να εκφυλίζει και καταστρέφει τα πάντα !!

Ελάχιστοι κάνουν ταρατσάδες και να την βρίσκουν, μετρημένοι στα δάχτυλα, ελάχιστοι είναι αυτοί που την ψάχνουν και θέλουν να μαθαίνουν και να εξελίσσονται συνεχώς, ελάχιστοι είναι αυτοί που θέλουν και τη βρίσκουν με το να προσφέρουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν στα ανοιχτά πρότυπα και στο πραγματικά ανοικτό δίκτυο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν στις κοινωνικές δράσεις.

Οι πλειονότητα (99% όσων ακουμπούν στο AWMN είναι για να "πάρουν" κάτι από αυτό σε στυλ take the money & run) γιατί όλοι παίρνουμε κάτι από αυτό --> γνώση, γνωριμίες, φιλίες κλπ.

Ελάχιστοι και δυσεύρετοι και για αυτό το λόγο ούτε σύλλογος, ούτε αρμόδιοι, διορισμένοι ή αδιόριστοι κλπ. Μόνο πραγματικοί και γνήσιοι, δυσεύρετοι εραστές και ερασιτέχνες που τους χαρακτηρίζει το έργο και η συνεισφορά τους και όχι οι όποιοι τίτλοι, πόστα και καβάτζες !!

Το AWMN ανήκει σε αυτούς που το αγαπούν και το φροντίζουν, όλα τα υπόλοιπα είναι πικραμένες και άστοχες πωλήσεις και δηθενισμοί.