Η ανάπτυξη δεν σταματά ποτέ

Το καλό με το ανοιχτό λογισμικό είναι ότι βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Πάντα κάποιοι ανήσυχοι την ψάχνουν και φέρνουν στην επιφάνεια νέα και ενδιαφέροντα πράγματα και προσεγγίσεις.

Το OpenWrt ακολουθεί από κοντά αυτές τις εξελίξεις, μεταφέροντας όλα αυτά στον κόσμο των embedded. Έτσι σχεδόν σε όλες τις αρχιτεκτονικές που υποστηρίζει, ο νέος linux kernel 2.6.39 που έκανε την εμφάνισή του μόλις πριν λίγες μέρες, λειτουργεί κανονικά και σταθερά ήδη σε κάποιους δρομολογητές στον κόμβο OZOnet στην ταράτσα.

Στα πλαίσια του να κρατηθεί το OpenWrt μέσα στις εξελίξεις, το git tree του ozonet openwrt βαφτίστηκε τις τελευταίες μέρες και openwrt-next. Δεν έχει διαφορές από το κεντρικό openwrt trunk με το οποίο συγχρονίζεται σε καθημερινή βάση. Περιέχει όμως επιπλέον τις πιο ενημερωμένες εκδόσεις από buildroot, toolchain αλλά και εφαρμογές που αφορούν κυρίως τις λειτουργίες wifi router. Το καλό με το openwrt-next είναι ότι κάθε νέο κομμάτι και στοιχείο που εμφανίζεται σε αυτό, έχει πρώτα δοκιμαστεί σε πραγματικό εξοπλισμό.