Το μέλλον του AWMN

Ο καλύτερος τρόπος για να κοιτάξουμε το αύριο είναι να δούμε το χτες και που αυτό οδήγησε το σήμερα. Το AWMN σήμερα έχει πρόβλημα, πρόβλημα ηλικίας αλλά και στόχων. Οι παλιοί σταμάτησαν, οι λιγότερο παλιοί κάπου χάθηκαν, και οι καινούργιοι αγνοούν παντελώς την Ιστορία ...

Οπότε στο ερώτημα: και τώρα τι γίνεται; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή: ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Δηλαδή τι; Δηλαδή ξεκινάμε πάλι από τις γειτονιές !! Τα λινκ δεν βγαίνουν με στόχο και σκοπό να περνούν υπηρεσίες που ανταγωνίζονται ιδιωτικές εταιρίες. Τα λινκ βγαίνουν στο πλαίσιο να ξέρουμε ποιος είναι ο απέναντι, με στόχο να πειραματιστούμε, να περάσουμε καλά και με αυτό τον τρόπο να απλωθεί ξανά ένα πιο ανθρώπινο, προσωπικό και δεμένο ερασιτεχνικό δίκτυο.

Αυτό που στην κυριολεξία σκότωσε το πνεύμα του AWMN ήταν το απρόσωπο. Η διαφορετική πάστα ανθρώπων που αποτελούν το AWMN κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την οποιαδήποτε συνεννόηση. Έτσι είναι σημαντικό το δίκτυο να ξεκινήσει ξανά με την λογική ότι χτίζουμε από την βάση προς τα πάνω και όχι το αντίθετο.

Το απρόσωπο μιας διοίκησης που αδυνατεί ή δεν θέλει να φτιάξει μια έδρα με σκοπό και στόχο την διάδοση του πνεύματος του AWMN έχει αποτύχει περίτρανα. Έτσι η μόνη λύση είναι η ενεργοποίηση ξανά των κατά τόπους μικρών περιοχών που αποτελούν και απαρτίζουν το AWMN. Με αυτό το τρόπο η κάθε περιοχή θα μπορεί να μετέχει στο βαθμό που το θέλει και επιθυμεί με άλλες περιοχές και έτσι σιγά σιγά να χτίζεται η δομή του δικτύου.

Το μοντέλο των πεφωτισμένων και πατερούληδων: αποφασίζουμε εμείς για εσάς ποτέ δεν δούλεψε στο παρελθόν και ούτε θα δουλέψει στο μέλλον.

Έτσι καταλήγουμε ότι το μέλλον του AWMN είναι στα χέρια της νέας γενναίας και στην διάθεσή της να ψάξει και να μάθει από την Ιστορία προκειμένου να αποφύγει λάθη του παρελθόντος και να χαράξει έτσι μια πιο υγιή και πετυχημένη πορεία για αυτό το μοναδικό δίκτυο ελευθερίας και πειραματισμού.