Θέλω AWMN

img_0006.jpg Πολλοί φίλοι με έχουν χρεώσει στο παρελθόν ότι γίνομαι κακός, άλλοι ότι είμαι τουλάχιστον σκληρός στις τοποθετήσεις μου γύρω από τα του AWMN.

Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ακάθεκτα ότι είμαι ιδιαίτερα ήπιος και απλά ειλικρινείς σχετικά με τα χαρίσματα και τις αρετές που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο μέλος του ελεύθερου και ανοιχτού ασύρματου δικτύου που αποκαλούμε AWMN.

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν μου έρχεται ένα mail με παραγγελία για λινκ στο AWMN είναι να δω τον κόμβο στο WiND του ενδιαφερόμενου. Εάν δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την εγκατάσταση στην ταράτσα και πανοραμική της οπτικής επαφής του κόμβου είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται περί αεριτζή ή αλλιώς τεμπελχανούμ και άνθρακας ο θησαυρός.

Σήμερα είχα άλλη μια τέτοια κρούση και ως συνήθως το ίδιο έργο. Είχα όμως οίστρο και έστειλα απάντηση την οποία αναδημοσιεύω και εδώ:


το AWMN θέλει χρήμα και χρόνο για να συνεχίσει να προσφέρει πολύ περισσότερα από το ADSL σε όλους μας.

αποτελεί ένα ελεύθερο δίκτυο πολιτών και οφείλουμε να το συντηρούμε, φροντίζουμε και επεκτείνουμε !!

όσο οι καλοί παλιοί κομβούχοι που έχουν προσφέρει τα περισσότερα θα αποχωρούν παίρνοντας μαζί τους την τεχνογνωσία και οι νέοι δεν θα έχουν την απαιτούμενη διάθεση, χρήμα και χρόνο, το AWMN απλά θα σβήσει ή θα γίνει ένα αυστηρά κλειστό χόμπι.

επειδή όλοι περάσαμε από το στάδιο της απόγνωσης που περνάει ένας νέος (θέλω τώρα ένα κόμβο, αλλά κανείς δεν με βοηθάει), κάποιοι από εμάς πεισμώσαμε στην αδιαφορία και φτιάξαμε τις δικές μας διαδρομές στο AWMN

βρίσκοντας γνωστούς και ενδιαφερόμενους, από ταράτσα σε ταράτσα περπατήσαμε και βοηθήσαμε να απλωθεί το AWMN ακόμη περισσότερο.

δυστυχώς αυτά τα άτομα είναι ελάχιστα, σπάνια και σε εξαφάνιση.

παλιά λέγαμε: το AWMN δεν είναι για όλους: μπαίνουν όσοι έχουν αρκετή υπομονή και επιμονή μαζί με αυτά που προανέφερα.

Προσωπικά δεν το φοβάμαι το AWMN. Το ότι είναι δύσκολο να μπει κανείς σε αυτό, το προφυλάσσει γιατί κρατάει μακρυά τα σκουπίδια που όσο περνάει ο καιρός όλο και πληθαίνουν σε αυτόν τον πλανήτη !!