το μέλλον του AWMN

το παρακάτω email το έστειλα σε έναν από τους πολλούς χρήστες που επιθυμούν AWMN με το πάτημα ενός κουμπιού ...

---

Καλημέρα και καλή χρονιά,

Για να επενδύσει κάποιος άγνωστος χρόνο και εξοπλισμό που ζητάς για κόμβο κορμού θα πρέπει να έχεις κάνει τα βασικά βήματα τόσο στην ταράτσα σου όσο και στο wind, φωτογραφίες δηλαδή της πανοραμικής που σου ζήτησα και την εγκατάσταση του εξοπλισμού σου στην ταράτσα.

Τα access point που αναζητάς, είναι τελείως στον αυτόματο πιλότο και κανείς δεν αφιερώνει πολύτιμο χρόνο να κάνει το help desk στον κάθε ενδιαφερόμενο (τα αυτονόητα). Μπορείς πάντως να τα χρησιμοποιείς, δίνουν αυτόματα IP, DNS κλπ. όταν λειτουργούν. Η συγκεκριμένη προσφορά γίνεται σε επίπεδο best effort αφού κανείς δεν μας πληρώνει για αυτές τις υπηρεσίες, είναι χόμπι και το κάνουμε όποτε μας αρέσει και για όσο μας αρέσει.

Αν ψήνεσαι για το AWMN, η γνώμη μου είναι ότι όλη η Αθήνα θα έπρεπε να ψήνεται χοντρά, μπες στην διαδικασία να στήσεις τις υποδομές για ένα κόμβο κορμού, μεταφέρσιμος είναι, αν αλλάξεις γειτονιά τον παίρνεις μαζί σου.

Εκεί θα χρειαστείς κάποιον γνωστό να σε βοηθήσει δείξει κλπ. Όλα γίνονται με βάση την ανταλλακτική οικονομία, δεν πληρώνεις σε χρήμα αλλά συνεισφέρεις το ίδιο με αυτό που ζητάς.

Τα αυτονόητα αλλά για τους πολύ νέους είμαστε αναγκασμένοι εμείς οι παλιοί να τα επαναλαμβάνουμε κάθε τόσο με την ευχή ότι σε κάποια περίπτωση έστω και σπάνια θα πιάσουν τόπο.

Να είσαι καλά καλά,

το AWMN είναι ένα απίστευτο αγαθό και στηρίζεται από όλους εμάς και ειδικά από τους νέους που εισέρχονται σε αυτό, αλλά θέλει επιμονή και υπομονή.

Comments

1. On Monday, February 10 2014, 18:03 by Papashark

Ακόμα ζωντανός βλέπω Αλέξανδρε ! :)

2. On Thursday, February 13 2014, 12:05 by acoul

όλα είναι ζήτημα χρόνου Παναγιώτη.