Μομφή στο Δ.Σ. του AWMN

Στις 4 Μαρτίου 2014 σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που κάλεσε το Δ.Σ. του AWMN προκειμένου να αποβάλει μέλος του σωματείου, συγκεκριμένα το μέλος ipduh, έγινε μομφή κατά του Δ.Σ. με ψήφους 15 υπέρ και 14 κατά με αιτιολογία αρχαιρεσίες, συγκεκριμένα εμπλοκή του Δ.Σ. σε κοινοτικό πρόγραμμα ύψους 420.000 Ευρώ με το Δ.Σ. να κάνει απευθείας ανάθεση όλου του έργου στον εαυτό του ζημιώνοντας και εγκλωβίζοντας το AWMN σε επικίνδυνα μη ελεγχόμενα έξοδα και δραστηριότητες που δεν έφεραν καμία βοήθεια προς το ευρύ δίκτυο και τα μέλη του.

Τα λάθη του παρελθόντος καλό είναι να βοηθήσουν στο να οδηγήσουν την προσπάθεια σε κάτι καλύτερο.

Το ζητούμενο είναι η επανενεργοποίηση της κοινότητας, το εκ νέου χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης και φιλίας. αυτό είναι και το νόημα στόχος ενός σωματείου. Τι έκαναν οι τελευταίες Δ.Σ. για να φέρουν όλους τους κομβούχους κοντά, να γνωριστούν να ανταλλάξουν ιδέες κλπ. ?

Το κλίμα φαγωμάρας καλλιεργήθηκε σκόπιμα και συστηματικά από ανθρώπους που είναι εκ φύσεως ασύμβατοι με το συλλογικό πνεύμα.

Ένας σύλλογος έχει ανάγκη την διαφορετικότητα, νέες ιδέες και πρόσωπα. Τόσα χρόνια στην διοίκηση του AWMN έχουν μπαστακωθεί κάποιοι κέρβεροι που δεν λένε να αφήσουν τα πόστα και κανένα άλλο να συμμετάσχει δημιουργήσει προτείνει δράσει κλπ.

Όλοι οι κομβούχοι θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να βάζουν υλικό σχετικό με την ερασιτεχνική δράση του δικτύου στο portal του AWMN και αυτό το υλικό θα πρέπει να είναι διαθέσιμο (distributable) σε κάθε ενδιαφερόμενο κομβούχο του AWMN.

Μέχρι και για το portal του AWMN ξοδεύεται χρήμα (εμπορικό vBulletin postal) από τους πεφωτισμένους διαπιστευμένους ειδήμονες "εκπροσώπους" των ελεύθερων και ανοιχτών την στιγμή που υπάρχουν ελεύθερες και ανοιχτές λύσεις βλέπε: citadel

Για να μπορέσουμε ξανά να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον αυτού του υπέροχου αγαθού: ανοιχτό ελεύθερο δίκτυο, θα πρέπει να γνωριστούμε ξανά από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις ιδέες για το δίκτυο, να πεισθούμε πως αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε λίγο επιπλέον χρόνο για αυτό και τα κοινά.

Επίσης άνοιγμα επαφές και συνεργασία με άλλα συγγενικά σωματεία ομάδες βλέπε hellug, hackerspace.gr κλπ. είναι καλές κατευθύνσεις που μέχρι σήμερα δεν έχουν συμπεριληφθεί στις ατζέντες των τελευταίων Δ.Σ. του AWMN.

Καιρός να γνωρίσουμε τα πρόσωπα πίσω από τα λινκ που έχουμε.

Ας μην ξεχνάμε όμως πως όσο χρήσιμα και αν είναι κάποια πρόσωπα, είναι αναγκαίο να ανανεώνονται γιατί η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.